Haberler

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Keşke dövüşmeseydik, ölmeseydik, cezaevlerine girmeseydik.

Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Keşke dövüşmeseydik, ölmeseydik, cezaevlerine girmeseydik. Yeniden bizi dövüştürmek isteyenler var. Dövüşmeyelim, konuşalım; konuşanlar kazanır." dedi.

MHP, Danışma Kurulu toplanamadığı için terör örgütleriyle mücadelede yaşanan sorunların tespiti için verilen araştırma önergesinin bugün görüşülmesini, grup önerisi olarak Genel Kurul gündemine getirdi.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, öneri lehinde yaptığı konuşmada, "Türkiye'de bu kadar olay oluyor, bunun hiç siyasi, bürokratik sorumluluğu yok mu?" diye sordu.

Belçika'nın, Brüksel saldırısından sonra Fransa ile olan sınırlarını kapattığını anımsatan Erdoğan, "Etrafımız terör bataklığı haline gelmiş, bizim sınırlarımızı koruma konusunda aldığımız önlemler Belçika hükümetinin aldığı önlemlerle mukayese edilebilir mi? Halen MİT Müsteşarı, İçişleri Bakanı yerinde duruyor. Paris'teki terör saldırısından sonra hükümet olağanüstü hal ilan etti, aylarca uyguladı. Bizde kalıcı, toplumu tatmin edecek hiçbir önlem yok. Millet, bu Meclisten artık kınama lafı istemiyor, bu olaylar karşısında istikrarlı, kararlı mücadele iradesi istiyor." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, son bir yılda 15 canlı bomba saldırısı, yaklaşık 300 can kaybı olduğunu, terörle mücadelede 800'e yakın şehit verildiğini bildirdi. Aydın, herhangi bir ülkede bin 500 yaralı kuş olsa, o ülkenin çevre bakanının istifa edeceğini ifade ederek, Türkiye'de istifa etmek bir yana sorumluların, twitter üzerinden olayı geçiştirme telaşı içinde olduğunu öne sürdü.

Aydın, son 1 yılda Kıbrıs çıkartmasından daha fazla şehit verildiğini savunarak, sorumluların, sadece kınayarak, "güvenlik zaafiyeti yok" diyerek, işi öteleme alışkanlığına girdiğini savundu. Aydın, "Suruç'tan bu yana işi öteleyerek, yarın nerede bombalı eylem olacağını bilemeden yaşıyoruz." dedi.

-"Türkiye, sığınılan liman"

Grup önerisi aleyhinde söz alan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 93 yıldır ayakta durduğunu, bunun, dışarıdaki egemen güçlerin dikkatini çektiğini belirtti. Özdağ, egemen güçlerin, "Bu coğrafyada yaşayanlar hiçbir zaman büyük devlet olmasın. Çünkü geçmişte de büyük devletler, imparatorluklar kurdu, yeniden kurabilirler." dediğini ifade etti.

Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de nedense iktidarlar bir kişi olmuyordu. Kimi zaman YÖK Başkanı, kimi zaman Yargıtay, kimi zaman Anayasa Mahkemesi başkanları, medya patronu, rektör kendisini başbakan yerine koyuyordu, 'Bizim iktidarımızda ancak siz bizim iktidarımızı paylaşabilirsiniz' diyordu. İktidar sadece milletle paylaşılırdı, bu vesayetçilere karşı meydan okuduk. PKK terör örgütü, egemen güçlerin ciddi şekilde dizayn ettiği bir olguydu. Türkiye'yi sağ, sol ile darbelerle bölemeyenler, vesayet altına alamayanlar, 'Acaba PKK ile vesayet altına alabilir miyiz, kalkınmasını önleyebilir miyiz' dediler. Türkiye'nin sağcıları, solcuları da bu ülkenin çocuklarıydı. Sol Türkiye'nin solu olmalıydı, onlar da yerli, milli olmalıydı. Keşke dövüşmeseydik, ölmeseydik, cezaevlerine girmeseydik. Yeniden bizi dövüştürmek isteyenler var. Dövüşmeyelim, konuşalım; konuşanlar kazanırlar. Türkiye'de tek adam yoktur, demokrasilerde tek adam olmaz."

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, millet hayatında hiçbir başlangıcın sıfırdan olmadığını, bir devam olduğunu bildirdi.

Türklerin, kendilerine has mücadelesiyle kökleri üzerinde kalıp, gövdeden vazgeçerek, gücü yettiğince bir Türkiye kurduğuna değinen Aydoğdu, "Türkiye, o gün köklerimiz üzerinde kalarak kurduğumuz devletin kökünün kazınması mücadelesiyle uğraşıyor." dedi.

Aydoğdu, Türkiye'nin, çevresinde sorun çıkan her ülkenin sığındığı liman olduğuna işaret ederek, ancak Türkiye'nin başına bir şey geldiğinde gideceği bir yerin bulunmadığını kaydetti.

Konuşmaların ardından MHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Kaynak: AA / Politika

Selçuk Özdağ Erkan Aydın AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title