Haberler

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Terörle alakalı bu saldırılar hükümetimizin ve devletimizin kararlılığını zedeleyemeyecek, çok daha güçlü bir şekilde bu terör örgütlerinin üzerine gideceğimizi buradan ifade etmek istiyorum.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Terörle alakalı bu saldırılar hükümetimizin ve devletimizin kararlılığını zedeleyemeyecek, çok daha güçlü bir şekilde bu terör örgütlerinin üzerine gideceğimizi buradan ifade etmek istiyorum." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Türkiye'nin hibrit otomotiv sanayisine ilişkin gündem dışı söz alan CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, hibrit otomotiv üretiminin teşvik edilmesini istedi. Çamak, Türkiye'nin gecikmeden, dünyaya ayak uydurması ve gerekli girişimleri başlatması gerektiğine işaret ederek, bu yatırım için en ideal kentin ise Mersin olduğunu söyledi.

MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, Bursa'nın sorunlarına ilişkin yaptığı konuşmada, Bursa'nın iyi yönetilemediğini ileri sürdü. Koçdemir, "Bugün, Türkiye'nin en pahalı suyu Bursalılara içirilmektedir." diye konuştu.

Ak Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, eski başbakanlardan Adnan Menderes'in günlüğüne ilişkin yaptığı gündem dışı konuşmada, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını lanetlerken, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

"16 Haziran 1950 tek parti dönemi uygulamalarından uydurma ezanın kaldırıldığı, orijinal, asıl ezanın serbest bırakıldığı gün olarak siyasi tarihimizde yerini aldı" diyen Akbaşoğlu, Menderes'in o günlerde yaşanan zulmü, milletin hissiyatını ve kendi düşüncelerini, 22 Haziran 1948'de günlüğünde yazdığını belirterek, Menderes'in günlüğündeki ilgili bölümleri okudu.

Genel Kurulda, siyasi partilerin grup başkanvekilleri de İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, terör saldırılarının artmakta olduğunu vurgulayarak, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Akçay, şöyle devam etti:

"ABD ne zaman Türkiye'deki bazı şehirler için uyarı yapsa uyarının yapıldığı günlerde hemen bir saldırı gerçekleşiyor. ABD istihbaratı Türkiye'de bilgi topluyor, bizim güvenlik ve istihbarat teşkilatlarımız ne yapıyor sorusu cevabını bekliyor. 'İstihbarat zafiyeti yok' demek mümkün müdür. Türkiye, terör örgütlerinin cirit attığı bir yer haline gelirken, Hükümet nerededir. Hükümet bu saldırılarda 'güvenlik zafiyeti' yoktur diyemez."

"Hükümetin sorumluluğu çok büyüktür"

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel de yaşamını yitirenlerin sayısının gittikçe arttığına değindi. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Demirel, "Hükümet, 'güvenlik zaafiyetin yok' diyerek, bunun üstünü kapatmaya çalışıyor. Güvenlik zafiyeti ve hükümetin sorumluluğu çok büyüktür." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'nin terör saldırılarından sonra "taziye çadırına" dönüşmesinin, TBMM'nin itibarı açısından üzüntü verici olduğuna dikkati çekti. Altay, "Orta yerde cenazeler, can çekişen yarılılar var. Unutulmamalıdır ki; kandan, kinden ve göz yaşından beslenmek, siyasi çıkar ummak bu ülkeye ve millete yapılabilecek ayıpların ve günahların en büyüğüdür." ifadesini kullandı.

Altay, TBMM'nin millet adına bu konuda insiyatif almasının zorunluluk olduğunu ve parti olarak önümüzdeki saatlerde buna ilişkin tekliflerinin olacağını bunun da diğer siyasi partiler tarafından olumlu değerlendirileceğini ummak istediklerini kaydetti.

" Ak Parti, toplumun tamamını kucaklayan bir partidir"

Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da terör saldırısını lanetlerken, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Muş, terörün yönünün olmadığını ve her türlüsünün lanetlendiğini, terörün her türlüsüne karşı Türkiye'nin geçmişten, günümüze kadar çetin bir mücadele verdiğini ve bugün de aynı mücadeleyi sürdürmekte olduğunu bildirdi.

Muş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ak Parti hükümeti, hiçbir zaman, hiçbir dönemde, hiçbir terör olayının üzerini örtmemiştir, böyle bir çaba içerisinde olmamıştır. Terörün üzerine kararlılıkla gitmiştir ve terör örgütlerine çok büyük darbeler indirmiştir. AK Parti toplumun tamamını kucaklayan, toplumun ihtiyaçlarının tamamına cevap veren bir partidir. Hükümetimiz iş başındadır. Sayın Başbakanımız, başbakan yardımcımız, içişleri bakanımız, ulaştırma bakanımız, olayın gerçekleştiği andan itibaren hızlı bir şekilde olay mahalline intikal etmiş ve orada gelişmeleri takip etmişlerdir.

Terörle alakalı bu saldırılar hükümetimizin ve devletimizin kararlılığını zedeleyemeyecek, çok daha güçlü bir şekilde bu terör örgütlerinin üzerine gideceğimizi buradan ifade etmek istiyorum. Dün nasıl kapsamlı ve sonuç getirici operasyonlar geliştirdiyse devletimiz, bugün de yarın da terör örgütlerinin, Türkiye'nin gündeminden çıkması noktasında bu azmini sürdürecektir."

TBMM Başkanvekili Aydın, Başkanlık Divanı olarak bir kez daha terörü lanetlediklerini belirterek, "Her zamankinden çok daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu bugünlerde, azami hassasiyet beklediğimizi ifade etmek istiyorum." dedi.

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Aydın Mehmet Muş AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title