Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu'nda CHP'nin, nakliyecilere mazot desteği verilmesiyle ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesine dair grup önerisi, kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu'nda CHP'nin, nakliyecilere mazot desteği verilmesiyle ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesine dair grup önerisi, kabul edilmedi.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, grup önerisinin görüşmelerinde yaptığı konuşmada, nakliyecilerin yaşadığı sorunlara değindi.

Avrupa'nın birçok ülkesinde nakliyecilerin desteklendiğini Türkiye'de de bu türden uygulamalara ihtiyaç olduğunu belirten Yalım, "Nakliyeci taşımazsa inanın hepiniz mağdur kalırsınız." dedi.

Yalım, kamyoncuların araçlarının sigortasını yapabilmek için bankalardan kredi çekmek zorunda kaldıklarını vurgulayarak, ekonomik yükler altında ezildiklerini bildirdi.

Yakıt fiyatı ve sigorta bedelleri gibi girdilerin giderek arttığını, bunun da nakliyecileri çalışamaz hale getirdiğini ileri süren Yalım, bu sektörün sorunlarının Meclis çatısı altında araştırılması ve çözüm bulunması için destek istedi.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Abdullah Nejat Koçer de CHP'nin grup önerisine ilişkin konuşmasında, Türk ekonomisinin güçlü bir büyüme içinde bulunduğunu kaydetti.

"Sıkıntıda olan, büyüme sorunu olan sektörler olabilir ama bütün bunları bakanlıklarımız yakından takip ediyor. ve bu sıkıntıları geride bırakacak çalışmalar yapılıyor." diyen Koçer, verilen desteklere ilişkin bilgi sundu.

Ak Parti iktidarlarının devasa ulaşım projelerini hayata geçirdiğini anlatan Koçer, "14 yıllık icraat dönemimizde en fazla önem verdiğimiz ve yatırım yaptığımız alanlardan biri ulaşım ve lojistiktir. 80 yılda yapılan ulaşım yatırımlarının kat kat fazlası 14 yılda yapılabildi. Karayolu taşımacılık sektöründe reform düzeyinde uygulamalar yapıldı." değerlendirmesinde bulundu.

-"Ucuz mazot kullanımına 'Hak gaspı' diyorsanız, Allah'tan korkun"

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı ise akaryakıt fiyatlarının yüksek olduğunu ifade ederek, "Dünyanın en pahalı mazotunu hala biz tüketiyoruz. Avrupa ülkelerinde bu sektöre destek verilirken ne yazık ki bizim ülkemizde yok. Dolayısıyla taşımacılık yapan esnafımız pahalı mazottan dolayı on numara yağ kullanıyor. Bu doğanın kirletilmesinde rol oynuyor. Ama ne yapsın adam? Mazot alacak para bulamayınca evinin riskini böyle sağlamaya çalışıyor." diye konuştu.

Kasko ve trafik sigortası rakamlarının da çok yüksek olduğunu, iktidarın bu mağduriyetlerin giderileceğini belirtmesine rağmen, hiçbir düzenlemenin yapılmadığını vurgulayan Varlı, artık afaki nutukların atılmaması, çözüm üretilmesi gerektiğini savundu.

Çiftçilerin de pahalı mazot nedeniyle üretim yapamadığını, iktidarın mazot fiyatlarının indirilmesine yönelik önerileri görmezden geldiğini ifade eden Varlı, "Yat ve kotra sahiplerinin ucuz mazot kullandığı ülkemizde, siz hala çiftçinin ucuz mazot kullanmasına, 'Hak gaspı' diyorsanız, Allah'tan korkun diyorum." ifadelerini kullandı.

Ak Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, petrol fiyatlarındaki yükselmenin gelişmiş ülkelerinin yakıt desteği uygulamalarından vazgeçmesine yol açtığını anlattı.

Çevre açısından da fosil yakıtlar yerine biyoyakıtların tercih edilmeye başlandığına dikkati çeken Nazlı, konuların popülist değil, gerçekçi politikalarla ele alınması gerektiğini kaydetti.

"Esnafımızın her zaman arkasındayız." diyen Nazlı, AK Parti iktidarlarının nakliyecilerin can ve mal güvenliğini artırdığını, yeni ve duble yollarla çalışma koşullarını düzelttiğini belirtti.

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından, CHP grup önerisi oylandı ancak kabul edilmedi.

Kaynak: AA / Politika

Abdullah Nejat Koçer Muharrem Varlı AK Parti Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title