Haberler

TBMM Genel Kurulu

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Alman Parlamentosunda Ermeni iddialarına yönelik alınan karara tepki göstererek, "Biz yüzyıllardır Ermeni kökenli kardeşlerimizle de diğer etnik kökenden kardeşlerimizle de bu coğrafyada dostça yaşamayı başarabilmiş bir milletiz." dedi.

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Alman Parlamentosunda Ermeni iddialarına yönelik alınan karara tepki göstererek, "Biz yüzyıllardır Ermeni kökenli kardeşlerimizle de diğer etnik kökenden kardeşlerimizle de bu coğrafyada dostça yaşamayı başarabilmiş bir milletiz." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, MHP'nin, Alman Parlamentosunda Ermeni iddialarına yönelik alınan karar ile benzeri kararlara karşı bundan sonra alınacak önlemler konusundaki Genel Görüşme Önergesi'nin görüşülmesini içeren grup önerisi ele alındı.

MHP'li Aydın, öneri üzerinde yaptığı konuşmada, Alman Parlamentosunun kararının, 100 yıllık bir hesabın sonucu olduğunu, hukuken ve tarihi açıdan dayanağı bulunmayan bu kararı tanımadıklarını belirtti.

Kararın bağlayıcılığı olmadığını, kimsenin gerçek dışı iddialar nedeniyle suçluluk psikolojisine girmemesi gerektiğini dile getiren Aydın, "Biz yüzyıllardır Ermeni kökenli kardeşlerimizle de diğer etnik kökenden kardeşlerimizle de bu coğrafyada dostça yaşamayı başarabilmiş bir milletiz." diye konuştu.

Bu tür bir karar karşısında ortaya konulması gereken tepkilerin etkili ve uzun vadeli olması gerektiğine işaret eden Aydın, Almanya'da çok sayıda Türk vatandaşının yaşadığına dikkati çekti.

Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarına tarihi gerçekleri çok iyi anlatmak gerektiğini, bunun milli politikanın bir parçası haline getirilmesinin önemli olduğunu ifade eden Aydın, hamasetten uzak, bilgi ve belgeye dayalı gerçeklerin ortaya konulmasının zorunluluğuna işaret etti.

Yurt içinde de bilimsel çalışmalarla Anadolu topraklarındaki kadim dostlukların ortaya konulmasının önemine dikkati çeken Aydın, buna ilişkin sosyal ve kültürel çalışmalara önem verilmesini de istedi.

Aydın'ın konuşmasının ardından Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, öneri üzerinde başka söz talebi bulunmadığını ve görüşmelerin tamamlandığını duyurdu.

MHP grup önerisinin oylaması öncesinde CHP'nin talebi üzerine yapılan yoklamada, toplantı yeter sayısı bulunamadı.

Yapılan ikinci yoklamada da yeter sayının bulunaması nedeniyle Meclis Başkanvekili Buldan, birleşimi 14 Haziran Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.

Kaynak: AA / Politika

Pervin Buldan Kamil Aydın Almanya Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title