Haberler

TBMM Genel Kurulu

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Sayın Genel Başkan'ımızın talimatıyla 23 Nisan Cumartesi günü Meclis'in özel oturumunu takiben saat 15.00'te özel gündemli ve katılımcıları tamamen Türkiye'nin dört bir yanından gelmiş çocukların olduğu bir grup toplantısı düzenleyeceğiz.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Sayın Genel Başkan'ımızın talimatıyla 23 Nisan Cumartesi günü Meclis'in özel oturumunu takiben saat 15.00'te özel gündemli ve katılımcıları tamamen Türkiye'nin dört bir yanından gelmiş çocukların olduğu bir grup toplantısı düzenleyeceğiz." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı. Genel Kurulda, üç milletvekili gündem dışı söz aldı.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, gündem dışı konuşmasında, Turizm Haftası ve turizm sektörünün sorunlarının çözümünün kalıcı önlemlerle bertaraf edilebileceğini söyledi.

Turizm konseyinin oluşturulması, stratejik eylem planının somut şekilde uygulanması ve çalışanlarla ilgili önlemlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Günal, köklü bir Turizm Çerçeve Kanunu'nun çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Köy enstitüleri hakkında konuşmak üzere söz alan CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çakmak da köy enstitülerinin Türkiye'de eğitim sisteminin en başarılı dönemi olarak tarihe geçtiğini ifade etti.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz da seçim bölgesine ilişkin olarak gündem dışı söz alarak, Kırklareli hakkında bilgi verdi.

CHP'den "23 Nisan halk resepsiyonu"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda her yıl Meclis'te düzenlenen resepsiyonu bu yıl kendi kararıyla iptal ettiğini belirterek, "Cumhuriyet'in kuruluşunda yer almış bir siyasi parti olarak bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Sayın Genel Başkan'ımızın talimatıyla 23 Nisan Cumartesi günü Meclis'in özel oturumunu takiben saat 15.00'te özel gündemli ve katılımcıların tamamen Türkiye'nin dört bir yanından gelmiş çocukların olduğu bir Grup Toplantısı düzenleyeceğiz." dedi.

Özel, aynı gün 16.00-17.30 saatleri arasında da CHP Grup Toplantı Salonu'nun bahçesinde çocukların ve sanatçıların da katılacağı halk resepsiyonu vereceklerini söyledi. Özel, TBMM Başkanı Kahraman'ı ve Meclis'teki tüm milletvekillerini CHP'nin 23 Nisan halk resepsiyonuna davet ettiklerini kaydetti.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise çocuk istismarının son derece önemli bir konu olduğunu ve bu konuyla ilgili istismara izin verilemeyeceğini, bu konuya insan olmanın vasfıyla odaklanılması gerektiğini söyledi.

Bostancı, "Karanlık bir alan, bu işler nasıl gelişiyor, neler oluyor... Elbette devlet ve Meclis gereğini yapacaktır. Komisyon da çalışmalarına başlayacak, karanlığı aydınlatma adına önemli bir işlevi yerine getirecektir." diye konuştu.

23 Nisan Resepsiyonu'nun iptal gerekçesinin TBMM Başkanı Kahraman tarafından açıklandığını ve bunun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlanmayacağı anlamına gelmeyeceğini ifade eden Bostancı, "AK Parti, 14 yıldır iktidarda ve bugüne kadar da çok çeşitli 23 Nisan kutlamaları, resepsiyonları yapıldı, bunları görmezden gelip bu yıl resepsiyon yapılmamasından ilhamla siyasi değerlendirmeleri doğru bulmam." dedi.

Bostancı, CHP'nin alternatif 23 Nisan resepsiyonu yapacağını anımsatarak, "Hayırlı olsun resepsiyonları." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Naci Bostancı Özgür Özel 23 Nisan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title