Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu'nda, çiftçinin ürettiğinden kazanamadığını savunan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, kürsüde, "Sudan ucuz değil sütten ucuz" yazılı pankart açtı.

TBMM Genel Kurulu'nda, çiftçinin ürettiğinden kazanamadığını savunan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, kürsüde, "Sudan ucuz değil sütten ucuz" yazılı pankart açtı.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Gündemdışı söz alan Yalım, çiftçilerin sorunlarına değindi. 2016 yılı bütçesinin çiftçilerin beklentilerini karşılamadığını ileri süren Yalım, bütçede üreticinin lehine bir düzenleme olmadığını iddia etti.

Çiftçinin ürettiğinden kazanamadığını belirten Yalım, "Eskiden 'sudan ucuz' ifadesi kullanılırdı, şimdi 'sütten ucuz' deniliyor." dedi. Yalım, kürsüde, "Sudan ucuz değil sütten ucuz" yazılı döviz açtı.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, geçici ve mevsimlik işçilerin emekli olamadığını, emeklilikte aranan prim ve gün sayısına ömürlerinin yetmediğini söyledi. Kalaycı, geçici ve mevsimlik işçilerin mağdur olduğunu savundu.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu, vefatının 7. yılında andı. Özdağ, Yazıcıoğlu'nun, Türkiye siyasi tarihine duruşuyla damgasını vuran ender şahsiyetlerden birisi olduğunu vurguladı.

Selçuk Özdağ, "Böyle insanlar gençlerimiz için rol modeldir ve dünyaya nadir gelirler. Doğru bildiğini söylemekten çekinmezdi. Siyaseti gaye olarak değil inançlarına ve milletine hizmet etmenin bir aracı olarak görürdü. Dava ve gönül adamlarından biri olmayı başarmıştır. Uğradığı onca haksızlığa, işkenceye rağmen intikam peşinde koşmadı. Gençlere, 'elinize silah değil kalem alın' çağrısı yaptı." diye konuştu.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Yazıcıoğlu'nu rahmetle andı.

Grup başkanvekilleri ayrıca, babasının vefatı nedeniyle CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'ye de başsağlığı dileğinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Aydın Özkan Yalım Sudan Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title