Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu'nda, HDP'nin "sokağa çıkma yasağı uygulanan yerlerdeki operasyonlarda öldürülen siviller" ile ilgili araştırma önergesinin gündeme alınmasına ilişkin önerisi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, HDP'nin "sokağa çıkma yasağı uygulanan yerlerdeki operasyonlarda öldürülen siviller" ile ilgili araştırma önergesinin gündeme alınmasına ilişkin önerisi kabul edilmedi.

Partisinin önerisi hakkında konuşan Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, sokağa çıkma yasaklarının hukuka aykırı olduğunu ileri sürdü. Aslan ayrıca, Sur'da bulunan Meryem Ana Kilisesi'nin boşaltılmak istendiğini iddia etti.

Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, terör operasyonlarında şehit olan asker ve polislere Allah'tan rahmet diledi.

Meclisin, en zor anlarında bile Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı ve Çerkez'i ile tek yürek olarak birlikte mücadele ettiğini ve imkansızları bile başardığını söyleyen Sürekli, "Analar ağlamasın diye başlatılan Milli Birlik ve Kardeşlik sürecinde AK Parti iktidarı yıllardır akan kanın durması için gövdesini taşın altına koymuştur. Ekonomik olarak bölgenin kalkınması ve desteklenmesi için birçok proje hayata geçirilmiştir. Çok önemli mesafeler kaydedilmiştir. Vatandaşlar da buna yakından şahit olmuşlardır. Yıllardır vatandaşları canları ve evlatlarıyla korkutanlar, alçaklıkta daha da ileri giderek onları direkt ateşin içine çekmeye çalışmaktadır. Unuttukları bir şey var ki vatandaşlarımız devletin şefkatli yüzü ile huzur ve güvenlik ortamı ile tanışmıştır" dedi.

"Yüksek hassasiyetle terörle mücadele etmektedirler"

Halkın desteği ile operasyonların başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Sürekli, terör örgütünün vesayetinden kurtulamayan siyasetçilerin ise operasyonlara gölge düşürmeyi ve algı operasyonları ile terör örgütünü şirin göstermeyi kendilerine amaç edindiğini söyledi. Sürekli, "Güvenlik güçleri, hayatlarını hiçe sayıp adeta şehadete koşarak, vatandaşlara zulmeden teröristlere karşı en yüksek hassasiyetle terörle mücadele etmektedirler" diye konuştu.

Sürekli, sokağa çıkma yasaklarının, halkı canlı kalkan olarak kullanan, sivillere gözünü kırpmadan ateş eden teröristleri etkisiz hale getirmek, vatandaşların hayatını korumak için uygulanmakta olduğunu kaydetti. Sürekli, "Terör örgütü sevicilerine haykırıyorum bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz, bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz" dedi.

HDP Grup Başkanvekil Çağlar Demirel'in "Grubumuza yönelik ithamlarda bulundu. 'Terör örgütünden kurtulamayan siyasetçiler var' dedi" diyerek söz istemesi üzerine TBMM Başkanvekili Aydın, "(Terör örgütü) dedi. Siz niye üzerinize alınıyorsunuz? Şahsınıza ya da grubunuza yönelik en ufak bir şey var mı?" diyerek söz vermedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal sokağa çıkma yasaklarının geçmiş dönemlerdeki uygulamalarına vurgu yaptı. Tanal, "AKP ve HDP'nin çözüm süreciyle ilgili politikaları ülkemizi bu güne getirdi. Hüseyin Çelik açıklamasında yaşananları söylüyor. Uyardıklarını söylüyor. Biz çözüm yerinin parlamento olduğunu söylediğimiz halde HDP ve PKK dışında kimseyi bu sürece dahil etmediler. Çözüm kapısını Oslo, Habur veya dağda buldular. Sorumluluk hükümetindir ama sizler de parmak kaldırdığınız için bu işte sorumlusunuz" ifadelerini kullandı. Tanal, sokağa çıkma yasaklarının gayrı resmi ve gayrı hukuki olduğunu ileri sürdü.

HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, mesele Kürtler olduğu zaman CHP ve AK Parti'nin aynı köklerden beslendiğini savundu. Adıyaman, "Birbirinizden farkınız yok. Biriniz kırmızı diğeriniz yeşil versiyondur" dedi.

"Kardeşlik lafla kurulmaz"

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, AK Parti'nin, en temel sorunlardan birisi olan kimlik ve kültüre ilişkin Kürt meselesini çözmek için geçmişte siyasetin cüret edemediği çok önemli bir iş yaptığını, demokratik ve özgürlükçü bir zemin oluşturduğunu kaydetti.

Bostancı, "Toplumsal kucaklaşmayı sağlayacaksanız, o kucaklaşmayı sağlayacak bütün unsurların kollarını açmanız gerekir. AK Parti'nin yaptığı da budur. Kardeşlik lafla kurulmaz. Bu dilde kardeşlik olmaz. Yüz kere de kardeşlik deseniz bu dilden kardeşlik çıkmaz" dedi.

"Terörle arasına mesafe koyamadığı için flu görünen odaklar"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin her zaman, akan kanın durmasını savunduğunu belirterek, hükümetin HDP'ye kişi odaklı çözümü dayattığını, kendilerinin ise her zaman Meclis odaklı çözümü dillendirdiklerini söyledi. Özel, "Sizler hendek ile tank arasına ilçeleri sıkıştırırken, yaşam hakkını savunmaya devam ettik bundan sonra da devam edeceğiz" diye konuştu.

MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, geçmiş dönemlerde MHP'nin, yaşanabileceklere ilişkin önemli uyarılarda bulunduğunu savunarak, şunları kaydetti:

"Devlet terörü uygulanıyor' gibi önergeler veriliyor. Bu konuşulmasın diye Milliyetçi Hareket Partisi uyarılar yapıyor ve iktidardan ses çıkmıyor. Devletin hukuktan aldığı meşru hukuki düzeni tesis etme ve uluslararası anlamda da referanslarını bulduğu terörle mücadelesini siz bir temizlik hareketi olarak gösteremezsiniz. Hayat hakkını savunduğunu iddia eden odaklar ve terörle bir türlü arasına mesafe koyamadığı için flu görünen odaklar, bugün itibariyle tek taraflı devlet güçlerini ötekileştirip, PKK'lı teröristlere 'çekil buradan' demesini beceremediği için siyasal parti olup olmadığı tartışılır bir zemindedir."

HDP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Genel Kurul'da "İzmir Tire Belevi yolu ölüm yoludur, ölümlerden iktidar sorumludur" yazılı pankartı açtı.

Kaynak: AA / Politika

Kerem Ali Sürekli Mahmut Tanal AK Parti İzmir Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title