Haberler

TBMM Genel Kurulu

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, "Kürtler için ama Kürtlere rağmen" bir anlayışın, demokrasi ve özerklik tanımıyla bağdaşmayacağını belirterek, "Elinizdeki silahlara güvenerek, meşru rızasını almadan o halkı yönetmeye kalkışırsanız adına özerklik, öz yönetim denmez, öz faşizm öz terörizm denilir" dedi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, "Kürtler için ama Kürtlere rağmen" bir anlayışın, demokrasi ve özerklik tanımıyla bağdaşmayacağını belirterek, "Elinizdeki silahlara güvenerek, meşru rızasını almadan o halkı yönetmeye kalkışırsanız adına özerklik, öz yönetim denmez, öz faşizm öz terörizm denilir" dedi.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplanan Genel Kurulda üç milletvekili gündemdışı söz aldı.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, "sözde özerklik ve öz yönetim iddiaları"na ilişkin yaptığı gündemdışı konuşmada, teorik olarak bakıldığında öz yönetim talebinde bir sorun bulunmadığını, bunun, siyasetin konusu bir talep olduğunu söyledi. Metiner, konunun meşru bir hak olduğunu belirterek, ancak fiili bir durum üzerinden teorik meşruiyet kazandırılmak istendiğini ifade etti.

Öz yönetimi, "bir topluluğun, kendi kendini yönetmeye, kendisinin karar vermesi" olarak tanımlayan Metiner, rıza yoksa demokratik meşruiyetten söz edilemeyeceğini vurguladı. Metiner, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elinizdeki silahlara güvenerek bir halkı yönetmeye kalkışırsanız, o halkın meşru rızasını almadan o halkı yönetmeye kalkışırsanız adına özerklik, öz yönetim denmez, öz faşizm öz terörizm denilir. Demokratik özerklik istiyorsanız, yönteminizin de demokratik olması gerekiyor. Bu, siyasetin konusudur, silahın konusu değildir. Kürtler için ama Kürtlere rağmen bir anlayış ne demokrasi ne de özerklik tanımıyla bağdaşır."

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, aydınların yaşam hakkının korunması, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu da Kuşadası'nda yaşanan toprak kaymasına ilişkin gündemdışı söz aldılar.

Eski Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in vefatı nedeniyle TBMM Başkanvekili Aydın, AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Genel Kurul'da başsağlığı diledi.

Bu arada, CHP grubunun ön sırasına, Genç'in fotoğrafı ve kırmızı karanfiller konuldu.

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Metiner Ahmet Aydın AK Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title