Haberler

Nabi Avcı: Rus Askerleri PYD Saflarında

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Suriye'de Rus askeri varlığıyla ilgili olarak Rus askerlerinin PYD'nin kontrolündeki bölgede konuşlandığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, " Suriye'de rejim güçlerinin kontrolünde olan yerleşim yerlerinde, bölgelerde rejim güçleriyle Rusların birlikte hareket ettikleri doğru. Kamışlı'da rejim güçleri, Rus askerleri ve PYD birlikte hareket ediyorlar." dedi.

"NÖBETÇİ BAKAN OLARAK CEVAPLIYORUM"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulunda, Hükümetin, Suriye'nin Kamışlı bölgesinde Rus askerlerinin yığınak yapması konusunda bilgilendirme yapmasını istedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığından aldığı bilgiyi Genel Kurulla paylaştı.

Avcı, bu açıklamayı Milli Eğitim Bakanı olarak değil, nöbetçi bakan olarak yaptığını belirterek, "Çünkü, daha sonra 'Milli Eğitim Bakanı niye bu işlerle uğraşıyor' gibi polemiklere neden olmak istemiyorum" dedi.

"RUS ASKERLERİ PYD İLE BİRLİKTE HAREKET EDİYOR"

Kamışlı ile ilgili sorulan soruya Dışişleri Bakanlığından aldığı bilgiyle cevap vermek istediğini ifade eden Avcı, şunları kaydetti:

"Suriye'de rejim güçlerinin kontrolünde olan yerleşim yerlerinde, bölgelerde rejim güçleriyle Rusların birlikte hareket ettikleri doğru. Kamışlı'da da rejim güçleriyle birlikte belli bir Rus askeri varlığının söz konusu olduğu doğru. Kamışlı'da rejim güçleri, Rus askerleri ve PYD birlikte hareket ediyorlar."

Kaynak: AA / Güncel

Engin Altay Nabi Avcı Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500

Yorumlar (75)

1453:

lan sayın meb bakanı senın ne ısın var sınırınındısındakı askerden. . . . . . . . . . . . sen egıtım bakanısın. . . . . . . . . . . . . . . .

69
11
yanıtYanıtla
gamze:

Yapma be rusya, bizim yobazlari korku sardi desenize. etme bulma dunyasi iste

35
42
yanıtYanıtla
hak:

Artik Suriyede kus ucuramazsiniz, ancak böyle uzaktan mal mal bakmak düser;-))))) Sen ISIDe destek verirken Türkiyedeki yobazlari sevindirdin ama dünyayi aptal yerine koyamadin iste.

48
16
yanıtYanıtla
cnn:

bu sitedeki haberlerin altında biji abd, biji rusya, biji almanya, biji esed ve bilimum şeylere biji dediklerini duyduk da ekmeğini yiyip suyunu içtikleri ülkeye biji türkiye diyemediler. dili tutulasıcalar.

33
29
yanıtYanıtla
cavraş:

Negüzel olmuş artik siz korkun her biji putin

43
16
yanıtYanıtla
CHP:

NEDEN KORKACAZ LAN PİSLİK . . .

yanıt3
yanıt2
AK İNSAN:

REİSTEN İZİNSİZ BİŞEY YAPAMAZLAR ORTADOĞUDA BOŞ HABER BUNLAR. .

13
44
yanıtYanıtla
antipkk:

Burada pis PKKlilar yine baskalarina güvenerek atip tutmuslar lan Dangalaklar zaten siz ne zaman Etek giyip baskalarindan medet umayi bosvereceksiniz? Siz Adamsiniz yani?

30
25
yanıtYanıtla
SERT HÜKÜMET:

FIRATIN BATISINA GEÇEMEZLER. REİS NE YAPAR SİZ BİLİYORMUSUNUZ HEY GİDİ HEY

27
24
yanıtYanıtla
Aga:

TC. haydi gidin ruslari cikarin bakalim

32
17
yanıtYanıtla
Tüm 75 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title