Haberler

TBMM Genel Kurulu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Operasyonlar bittiğinde ya da kısa zaman içinde yol emniyeti sağlandığında yeniden Habur'a giriş, çıkışlar olur diye düşünüyoruz" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Operasyonlar bittiğinde ya da kısa zaman içinde yol emniyeti sağlandığında yeniden Habur'a giriş, çıkışlar olur diye düşünüyoruz" dedi.

Tüfenkci, TBMM Genel Kurulu'nda, SSK ve BAĞKUR emeklilerine ocak ayından itibaren 100 TL seyyanen zam yapılmasını da içeren Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın görüşmelerinde soruları yanıtladı.

Bülent Tüfenkci, PKK terör örgütünün, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bölge halkı üzerinde yaptığı baskı, sindirme, terör saldırıları karşısında devletin güvenlik güçlerinin, bölgede operasyon yaptığını belirtti.

Tüfenkci, kazılan hendekler ve İpek Yolu'nun, operasyon yapılan Cizre ve Silopi'den geçmesi nedeniyle bölgede can ve mal güvenliği sağlanamadığı için Habur Sınır Kapısı'na giden yollarda önlemler alındığını anımsattı.

Sivil vatandaşların can kayıpları yaşamaması için hükümetin azami gayret gösterdiğine işaret eden Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar yapılan operasyonlar, en az sivil can kaybıyla sürdürülüyor. Sivil vatandaşlarımızın etkilenmemesi için İçişleri Bakanlığı güvenlik önlemi olarak Habur Sınır Kapısı'na erişimi engellemiştir. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından şu anda TIR parkında bulunan araçların Irak'a girişine izin veriliyor. Ancak Irak tarafında bulunan araçların girişine izin verilmiyor. Bunun nedeni can ve mal emniyeti içindir. Operasyonlar bittiğinde ya da kısa zaman içinde yol emniyeti sağlandığında tekrardan Habur'a girişler, çıkışlar olur diye düşünüyoruz."

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, partisinin milletvekillerinin Dargeçit Kaymakamı'nı bir çok kez aramasına rağmen telefonlara çıkmadığını belirterek, Başkanlık Divanı'ndan bu konuyu çözmesini istedi.

Meclis Başkanvekili Pervin Buldan da bu konunun birçok kez dile getirilmesine rağmen, çözüm bulunamamasının kabul edilemez olduğunu bildirdi. Buldan, atanmış  kaymakam ve valiler ile bakanların, seçilmiş milletvekillerinin telefonlarına çıkması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Habur Sınır Kapısı Bülent Tüfenkci Pervin Buldan Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title