Haberler

TBMM Genel Kurulu

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kamu-özel hastanelerinde devletin kira taahhüdü verdiğini belirterek, toplam sözleşme tutarı 100 milyar doları aşan bir paket olduğunu söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kamu-özel hastanelerinde devletin kira taahhüdü verdiğini belirterek, toplam sözleşme tutarı 100 milyar doları aşan bir paket olduğunu söyledi.

Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'ndaki "torba kanun" teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Elektrik piyasasındaki kayıp-kaçak tutarlarının faturalara yansıtılmasının ilave yük getirmediğini ifade eden Yılmaz, "Mahkemelerde sıkıntılara yol açtığı için yeniden bir düzenleme yapılıyor. Detayda verilen bilgilerin daha toplulaştırılmış bir şekilde verilmesine ilişkin düzenlemeler" dedi.

Yılmaz, dağıtım özelleştirmelerinin olumlu adım olduğunu dile getirerek, "Firmalar zaman içinde kayıp-kaçağı azaltmak durumundalar. Azaltmamaları halinde bedelini üstlenici firmalar ödemek durumunda. Dolayısıyla zaman içinde kayıp-kaçakların daha düşük düzeylere inmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Kayıp-kaçak oranının makul seviyeye indirilmesinin zaman alacağını belirten Yılmaz, enerji bağımlısı Türkiye'nin enerjiyi daha tasarruflu, daha etkili, verimli kullanabilmesi adına dönüşüm sürecini çok önemsediklerini söyledi.

Yılmaz, kamu-özel hastaneleri projesine ilişkin soru üzerine, şimdiye kadar 17 kamu-özel hastanesi projesinin sözleşmesinin imzalandığını kaydetti. Kamu-özel ortaklığında Hazine garantisinin değil, kira taahhüdünün söz konusu olduğunu anlatan Yılmaz, "Hatırladığım kadarıyla sözleşme tutarı itibarıyla toplam 100 milyar doları aşmış bir paketten bahsediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

-Domuz gribinden ölümler-

Türkiye'nin bölgesinde istikrarı gözeterek, Suriye'nin birliği ve bütünlüğünü de dikkate alan politika izlediğini ifade eden Yılmaz, "ABD ile milli menfaatlerimiz belli bir noktada örtüşmüşse elbette işbirliği yapabiliriz ama ayrıştığı noktalarda da kendi milli politikamız neyi gerektiriyorsa onu yaparız" dedi.

Cevdet Yılmaz, Anamur'da bir kişinin domuz gribinden vefat ettiğini, yaygın bir durumdan bahsedilemeyeceğini bildirdi.

Türkiye'de, domuz gribinden 12 kişinin hayatını kaybettiğini kaydeden Yılmaz, "Bu konularda yorum yaparken hassas davranmamızda, vatandaşımızın hayatını ilgilendiren konularda otorite kurumlarımızın yaptığı açıklamalara itibar etmemizde büyük fayda var" diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Cevdet Yılmaz Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title