Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurul'da CHP, MHP ve HDP'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurul'da CHP, MHP ve HDP'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

MHP, sağlık çalışanlarının mevcut sorunlarının araştırılmasına ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisini TBMM Genel Kurulu'na getirdi.

MHP'nin önerisi üzerinde söz alan MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, "Sağlıkta dönüşüm, değişim dediğiniz iş, MHP'nin 1999 yılı seçim beyannamesinde Emekli Sandığı'na tabi olanlar ile SSK'lileri ve Bağ-Kur'luları birleştirme projesidir" dedi. Bal, AK Parti'nin 2001 ve 2002'li yıllarda kurulurken "siyasi projeleri nasıl araklarım" diye bir arayışa  geçtiğini iddia etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, konuşmalarda, hızlı trenle, sağlıkta dönüşümle ilgili projelerin AK Parti iktidara gelmeden önce başlatıldığının söylendiğini ifade ederek, "Devletin zaten rafları bir sürü projeyle dolu. Bu projeleri aslolan gerçekleştirecek iradeyi ortaya koymaktır ve bu mali disiplini, parayı sağlayabilmektir" dedi.

Ünal, 2002 yılı ile bugünün bazı ekonomik verilerini kıyaslayarak, şunları kaydetti:

"12 yıllık siyasi ve ekonomik istikrar sayesinde ortaya güçlü bir siyasi irade kondu, devletin hazinesi doldu, devletin tozlu raflarındaki projelerde AK Parti'nin güçlü iradesiyle hamdolsun gerçekleşti. Refah oldu, hizmet oldu. Biz bu millete bu yaptıklarımızı söylemekten utanıyoruz çünkü bu bizim görevimiz. Bunları yapmaya devam edeceğiz, bizi izlemeye devam edin."

Tekrar söz alan Bal, 2002 yılının bazı ekonomik verilerine değinerek, "Türkiye'nin bütün vatandaşları, şirketleri borçlanmış durumda" diye konuştu.

Müzakerelerin ardından MHP'nin önerisi kabul edilmedi.

Bu arada, HDP'nin, imar affı ve gecekondu kanunu gereği tapu hakkı kazanmış fakat tapusunu alamamış kişilerin sorunlarının giderilmesine, CHP'nin de demir çelik üretim ve ticaret sektörünün sorunlarının araştırılması için verdiği araştırma önergelerinin bugün gündeme alınması önerileri kabul edilmedi.

Kaynak: AA / Politika

Mahir Ünal Ak Parti Bağ Kur Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title