Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu'nda, usul tartışmaları, sataşma ve beyan düzeltme talepleri nedeniyle 4,5 saat sonra gündeme geçildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, usul tartışmaları, sataşma ve beyan düzeltme talepleri nedeniyle 4,5 saat sonra gündeme geçildi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, AK Parti'ye yönelik "HDP ile kucak kucağasınız. Siz yüreksizsiniz. Siz, terörün, silahı önünde diz çökmüş bir hareket olarak karşımızda duruyorsunuz" dedi.

Sataşmadan söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bütün sataşmalara, engellemelere rağmen AK Parti Grubu'nun sükunetini muhafaza ettiğini kaydetti.

Ancak "yüreksizsiniz" ifadesinin tahrik için kullanıldığını belirten Ünal, "İç Güvenlik Tasarısı'nın geçmesini istemeyen iki grubun ittifakını görüyorsunuz. MHP ile HDP'nin açık bir ittifakı var. Bu ittifakı anlamakta zorluk çekiyoruz. Bizim anlamadığımız kamu güvenliği konusunda nasıl oluyor da MHP ile HDP bir araya geliyor" diye konuştu.

Ünal, tasarıyla, polisin keyfiliklerinin engellendiğini, gözaltı yetkesinin suçüstü durumları için geçerli olduğunu kaydederek, "Bu kanun tasarısını burada müzakere edeceksek görüşmeler esnasında müzakere edelim" dedi.

-"Muhalefet kaçak görüşüyor"

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, MHP ile AK Parti'nin bir çok konuda anlaştığını ifade ederek, "İki parti birbiriye kucaklaşmaz, görüşür. Bu argo dili burada kullanmamalısınız" görüşünü dile getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Bir doğruda buluşulmuşsa bundan niye rahatsız oluyorsunuz" ifadesini kullandı.

MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, HDP ile MHP'nin bir arada tutulmasının "büyük bir iftira" olduğunu kaydetti.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, MHP'nin, Türkçü, ırkçı, milliyetçi bir parti olduğunu söyleyerek, "HDP ise bütün farklı kimlikleri, inançları yasal ve anayasal güvence altına almak isteyen bir parti. HDP'nin ideolojik olarak MHP ile bir araya gelmesi mümkün değildir" değerlendirmesinde bulundu.

Baluken, tasarının komisyona çekilerek, alt komisyonda yeniden değerlendirilmesini istedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Muhalefet kaçak görüşüyor. Kaçmayın, yasayı konuşalım, müzakere edelim" dedi.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bahçekapılı, partilerin birbirlerini çok kötü laflarla itham ettiğini ifade ederek, milletimiz çalışma beklediğini, 4 saat olmasına rağmen gündeme geçilemediğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 1982 Anayasası'nın ruhunun gerisinde kalan bu tasarıyla ilgili üç muhalefet partisinin özgürlükleri merkeze alarak muhalefet anlayışı sergilemesinin demokrasi açısından bir kazanç olduğunu kaydederek, "Bu tutumla ilgili iktidar partisinin ders çıkarmak yerine HDP, MHP, CHP nasıl yanyana geliyor diyerek seçmen tabanına mesaj vermek gibi sığ siyaset anlayışını sergiliyorlar" diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP'nin kendi tavrını ortaya koyduğunu belirerek, tasarının mahsurlu gördükleri yönleriyle ilgili anlaşabileceklerini söyledi.

4,5 saat süren usul tartışmaları, sataşma ve beyan düzeltme taleplerinin ardından gündeme geçildi.

TBMM Genel Kurulu'nda HDP'nin grup önerisi görüşülüyor.

Kaynak: AA / Politika

Halil Özcan Mahir Ünal Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title