Haberler

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Demokratik ülkelerde bahar sandıkla gelir, Türk baharı da 2002'de zaten AK Parti'nin iktidara gelmesiyle yaşanmıştı, ikinci bir bahar olmadı.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Demokratik ülkelerde bahar sandıkla gelir, Türk baharı da 2002'de zaten AK Parti'nin iktidara gelmesiyle yaşanmıştı, ikinci bir bahar olmadı. Sokaktan bahar çıkmaz" dedi.

TBMM Genel Kurul'da, CHP'nin "Gezi Parkı protestolarında vatandaşlara saldıran grubun araştırılması" önergesinin bugün görüşülmesi önerisine ilişkin söz alan Bostancı, protesto gösterilerinin bir hak olduğunu ama her şeyin kurallı bir şekilde yaşanması gerektiğini ifade etti.

Gezi olaylarının sadece masum bir protesto gösterisi, demokratik hakların kullanıldığı bir olay, iktidara karşı muhalefetin medeni bir biçimde ortaya konduğu bir olay olarak çıkmadığını belirten Bostancı, şunları söyledi:

"Sokaklardan iktidar çıkarmaya çalışmak, o kuralsızlığın içine girmek, sokaktan medet ummak, sandıklarda yapılamayanı, milletin iradesiyle sağlanamayanı sokaktan temin etmeye çalışmak hiçbir şekilde kabul edilemez. 'Arap baharından sonra Türk baharı geliyor, sokaklardan gelecek' dediler. Ama demokratik ülkelerde bahar sandıkla gelir, Türk baharı da 2002'de zaten AK Parti'nin iktidara gelmesiyle yaşanmıştı, ikinci bir bahar olmadı. Sokaktan bahar çıkmaz. Ayrıca, sokaktan bahar diktatörlüklerde çıkabilir, Mısır'da çıkabilir, Suriye'de çıkabilir; demokrasinin olduğu ülkelerde çıkmaz."

Bostancı, Meclis'te bulunan bir insanın sokağa ilgi göstermesinin kendi meşruiyetini reddetmesi anlamına geldiğini iddia etti.

Naci Bostancı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gezi Parkı olayları sırasında "Herkes sokağa çıkmalı ve hakkını aramalı" dediğini belirterek, "Ben çok şaşırdım. Herkes sokağa çıksa kim, nasıl hak arayacak?" diye sordu.

Sataşma gerekçesiyle söz alan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Bostancı'nın bazı söylemlerini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bir yandan siz toplantı ve gösteri yürüyüşü haktır diyeceksiniz, Anayasa'ya koyacaksınız, bunu yapmak isteyenlerin karşısına TOMA'ları getireceksiniz, biber gazı atacaksınız, su sıkacaksınız. Siz TOMA'ların arkasındasınız, biz TOMA'ların önündeyiz. Biz biber gazının ne olduğunu biliyoruz, TOMA'ların sıktığı suların nelere yol açtığını biliyoruz. Biz halkımızı polis şiddetinden korumakla görevliyiz, onlar yaralandığı zaman hastaneye götürmek durumundayız. Bunu yapan devlet eğer bu arkadaşlarımıza bir şiddet uyguluyorsa elbette bunları önlemek muhalefet olarak bizim görevimizdir."

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de Bostancı'ya, "Size önerimiz, bir akademisyen olarak bunları üniversite kürsüsünde kullanabilirsiniz ama eli kana bulaşmış bir partinin, Roboski'nin faili olan bir partinin sözcüsü olarak bu Meclis kürsüsünden, filozofların arkasına sığınarak bu şekilde ifade etmeyin. Gerçekten itici oluyorsunuz, gerçekten inandırıcı olmuyorsunuz" dedi.

CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Kaynak: AA / Politika

Naci Bostancı Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title