Haberler

TBMM Genel Kurulu

CHP'nin, SBS sonuçlarına ilişkin yargı kararını uygulamayarak, görevini kötüye kullandığı iddiasıyla Milli Eğitim Bakanı Avcı hakkında verdiği soruşturma önergesi görüşülüyor CHP'li Ayaydın: "Sayın Avcı, sen ne padişahsın ne şahsın.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın 2013 SBS'ye'ye ilişkin yargı kararını uygulamadığını belirterek, "Sayın Avcı, sen ne padişahsın ne şahsın. Sen de burada hesap vereceksin ve bugün olmasa bile günün birinde Yüce Divan'da yargılanacaksın" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında, 2013'teki SBS'ye sonuçlarına ilişkin yargı kararını yerine getirmeyerek, görevini kötüye kullandığı iddiasıyla verdiği soruşturma önergesi görüşülüyor.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Avcı döneminde yapılan bütün sınavlarda skandal yaşandığını, yüzbinlerce öğrenci ve veliye çile çektirildiğini savundu.

Ayaydın, 8 Haziran 2013'te yapılan SBS'ye'de Fransızca ve Almanca soru kitapçıklarının İngilizce cevap anahtarıyla ölçüldüğünün ortaya çıktığını belirterek, sonuçların ve sıralamanın düzeltilmesi için Ankara İdare Mahkemesi'nde dava açtığını anlattı.

İdare Mahkemesi'nin yürütmenin durdurulmasına karar verdiğini ifade eden Ayaydın, Bakan Avcı'nın "kimsenin mağdur edilmeyeceğini, hatanın düzeltileceğini" söylediğini dile getirdi. Avcı'nın sonuçları düzeltmediğini kaydeden Ayaydın, "718 öğrencinin puanında hata vardı. Bunları değiştiriyorsan tüm öğrencilerin sıralamasını düzeltmen lazım" diye konuştu.

Kesinleşen yargı kararı karşısında yapılacak tek şeyin kararın gereğini yerine getirmek olduğunu ifade eden Ayaydın, "Sayın Bakan yargıyı, yargı kararını tanımıyor. Görevinizi kötüye kullandınız. Sıralamayı değiştirmediniz. Bu 1 milyon 112 bin öğrenciyi mağdur etmek değil de nedir? Yüce Divan'a gidip yargılanmanız gerekiyor" dedi.

AK Parti'den birçok milletvekilinin Milli Eğitim Bakanlığı'nı çok iyi yapabileceğini, ancak Avcı'nın bakanlık yapamayacağını savunan Ayaydın, "Sayın Avcı, sen ne padişahsın ne şahsın. Sen de burada hesap vereceksin ve bugün olmasa bile günün birinde Yüce Divan'da yargılanacaksın" diye konuştu.

HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yargı kararını tanımadığını belirterek, "Kuvvetler ayrılığı olan ülkelerde yürütmenin böyle bir hakkı yoktur. Yürütmenin denetlenmesine ilişkin hiçbir mekanizma çalıştırılmıyor" dedi.

İktidarın her türlü usulsüzlüğe prim verdiğini öne süren Dora, sınavlarda usulsüzlüklerin devam ettiğini savundu ve buna örnek olarak din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden soruların sınavlara konulmasını gösterdi.

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık da yargı kararına uymanın Anayasa hükmü olduğunu vurgulayarak, SBS'ye ilişkin Ankara İdare Mahkemesi kararının gereğinin yerine getirilmemesinin suç olduğunu söyledi. Bu durumun sorumlusunun Milli Eğitim Bakanı Avcı olduğunu savunan Işık, "Yüce Divan'da yargılanma zorunluluğu vardır" dedi.

Işık, hatalı sonuçlara göre milyonlarca öğrencinin sıralaması değişeceği için daha iyi okula kaydolma imkanlarının ellerinden alındığını ve mağdur edildiğini iddia etti.

AK Parti milletvekillerinin, dünkü dört eski bakan hakkındaki soruşturma komisyonunda olduğu gibi Avcı hakkındaki önergeyi de reddedeceğini ifade eden Işık, "Sayın Başbakan 'yolsuzluk yapan kim olursa kolunu keseriz' demişti. Dünden itibaren Başbakan, tek kollu Başbakan olarak tarihe geçecek" ifadesini kullandı.

AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden ise SBS'de hata olduğunu, ancak bunun 718 öğrenciyi ilgilendirdiğini kaydetti. İdarenin durumu fark ederek, hemen düzeltme yaptığını anlatan Özden, "718 öğrencinin cevabında sorun varken sınavı tartışılır hale getirdiğinizde 1 milyon 112 bin kişi etkilenir" diye konuştu.

Sınav sonuçlarına ilişkin itirazların haklı olduğunu belirten Özden, yeniden yapılan değerlendirme sonucuna göre puanların virgülden sonraki üçüncü hanesinde bir iki puanlık farklar ortaya çıktığını, sadece 4 öğrencinin daha yüksek puanlı okula gitme hakkının doğduğunu anlattı. Bu öğrencilere de okullarını değiştirebileceğinin teklif edildiğini anlatan Özden, "Öğrenciler, 'o iş bitti. Bizi rahat bırakın, üniversiteye hazırlanıyorum' cevabı verdi. Her sınavı kaosa dönüştürmek isteyenler var" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Alim Işık Erol Dora Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title