Haberler

TBMM Genel Kurulu

Vefat eden HDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, bir dakikalık saygı duruşuyla anıldı.

Vefat eden HDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, TBMM Genel Kurulu'nda bir dakikalık saygı duruşuyla anıldı.

Genel Kurul, Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı.

Milletvekilleri, Mumcu'nun çağrısıyla, Bozlak için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. HDP'nin en ön sırasına, Murat Bozlak'ın büyük boy fotoğrafı konuldu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve birçok milletvekili HDP sırasına giderek, Grup Başkanvekili İdris Baluken ve diğer HDP milletvekillerine başsağlığı dileklerini iletti.

Başkanvekili Mumcu da Bozlak'ın ailesine ve HDP'ye başsağlığı dilediğinde bulundu; 2015 yılının barış huzur ve mutluluk getirmesini ve suçluların güçlü olmadığı bir yıl olmasını diledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, Murat Bozlak'ın ailesine, yakınlarına, seçmenlerine ve HDP teşkilatına başsağlığı dileyerek, "2015 yılının ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini; sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl olmasını, sesimizin değil sözümüzün yükseleceği, kardeşlik hukukunun gelişeceği bir yıl olmasını temenni ediyorum" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP ailesi olarak, Bozlak'ın vefatından büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

Bozlak'ın nezaketiyle, çalışkanlığıyla her zaman, demokrasi ve insan haklarının gelişmesi yönünde büyük çabalar sarf eden bir siyasetçi olduğunu kaydeden Gök, zamansız ölümü nedeniyle, milletvekillerine, ailesine ve HDP camiasına başsağlığı diledi.

Gök, "2015 yılına girdiğimiz bugünlerde; bunda sonraki süreçte Türkiye'mizin demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, yolsuzluklardan arındırılmış, haksızlıkların hesabı sorulmuş, kamu vicdanının tesis edeceği ve adaletin gerçekleşeceği bir yıl olması temennisiyle yeni yıl çalışmalarının başarılı geçmesini diliyorum" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçağlu, Murat Bozlak'ın vefatından büyük üzüntü duyduklarını belirterek, ailesine, yakınlarına sabırlar diledi. Halaçoğlu, 2015 yılının Türkiye'ye, Türk milletine hayırlar, bütün dünyaya barış getirmesini istedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise BDP ve HDP'de milletvekili olarak birlikte mesai yaptığı Murat Bozlak'ı, yakalandığı amansız hastalıktan dolayı kaybetmenin derin acısını yaşadıklarını söyledi.

Baluken, "Kürt özgürlük hareketinde ve Türkiye'nin demokrasi mücadelesinde ezilenlerin sesi olma adına en ağır bedelleri ödemekte bir an bile tereddüt etmemiş, halklarımızın bugünkü kazanımlarının açığa çıkmasında eşsiz katkılar sunmuş olan Murat ağabeyimizin mücadelesini buradan bir kez daha şükranla ve saygıyla anıyoruz. Türkü, Kürdü, kadını, genci, Alevisi, işsizi, emekçisi, yani Türkiye'deki tüm ezilenlerin yürüttüğü mücadelenin, sonuç alıncaya kadar her tarafında bulunacağımızı, Murat başkanın yaşam pratiğinde hepimize bir görev olarak tanımlanmış olarak değerlendiriyoruz. Bu onurlu mücadelede gözaltı ve tutuklamaları, soğuk zindan duvarlarının da işe yaramayacağını yine onun hayatı üzerinden gördük" diye konuştu.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Sarıkamış şehitlerini anma etkinlikleri; MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Bilecik'in Söğüt ve İnhisar İlçelerinde meydana gelen doğal afetler; CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar da Bodrum Yarımadası'nda yapılması planlanan rüzgar elektrik santralleri hakkında gündemdışı konuştu.

Öte yandan, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP sıralarının arkasında oturan, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin yanına giderek bir süre sohbet etti. İnce, bu sırada gazetecilere, eliyle Altay'ı işaret ederek, "O da gelecek, o da gelecek" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

İdris Baluken Murat Bozlak Türkiye Politika Güncel Haberler

title