Haberler

TBMM Genel Kurulu

CHP'nin TEOG sınavına ilişkin araştırma önergesinin görüşülmesi önerisi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin, özel okullara verilen destekler ve TEOG sınavına ilişkin araştırma önergesinin bugün gündeme alınması önerisi kabul edilmedi.

Önerinin görüşmelerinde MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Bu yıl okul müdürleri görevden alındı. Yeni atamalar için yapılan sınavda müdür olmak için 90 puanın üzerinde alanların yüzde 92'si AKP yanlısı sendika olan Eğitim Bir Sen üyesidir. Liste elimde, sonuçlar buradadır" ifadesini kullandı.

Yeniçeri, "Bu sonuçları ayaklarımın altına alarak protesto ediyorum" diyerek kürsüde elindeki kitabı yere attı ve üstüne bastı.

Önerinin reddedilmesinin ardından, hakim ve savcı ücretlerinde artış, aramalarda kuvvetli şüpheyi makul şüpheye dönüştüren, Danıştay ve Yargıtay'da üye ve daire sayısı artışını öngören teklifin görüşmelerine geçildi.

Teklifin görüşmelerine 21. maddeden itibaren devam ediliyor.

Öte yandan HDP kontenjanında boş olan komisyon üyeliklerine seçim yapıldı.

Buna göre, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ile AB Uyum Komisyonu Üyeliğine HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü; Çevre Komisyonu üyeliğine HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel; Adalet Komisyonu üyeliğine HDP Mardin Milletvekili Erol Dora seçildi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Eğitim Bir Sen Halil Özcan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title