Haberler

TBMM Genel Kurulu

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, iki amatör spor kulübüne usulsüz olarak 1 milyon lira aktarıldığını söyledi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı.

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, gündemdışı konuşmasında, İskenderun Demir Çelik Fabrikası'nın özelleştirilmesi nedeniyle, fabrikanın yüzde 11 hissesinin işçilerin kurduğu sandığa verildiğini belirtti.

Hisselerin hak sahiplerinin namına bu yılın şubat ayında yazıldığını anlatan Türkoğlu, emekli işçilerin düşük maaş almasını fırsat bilen bazı kişilerin, hisseleri yok pahasına aldığını savundu. Türkoğlu, emekli işçilerin nominal değeri 80 lira olan hisseleri geçim sıkıntısı nedeniyle 20 liraya elden çıkarmak zorunda kaldığını öne sürerek, hükümetin hisseleri borsaya kote etmesini ya da sermaye artışlarıyla hisse değerinin erimesi için önlem almasını istedi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin'de başkanı gençlik ve spor il müdür vekili olan bir amatör spor kulübü kurulduğunu, amatör spor kulüpleri devletten 3 bin lira yardım alırken, bu kulübe 9 ayda 800 bin lira para aktarıldığını iddia etti.

Mersin'de başka bir amatör spor kulübüne de 200 bin lira yardım yapıldığını ifade eden Atıcı, bu rakamların gizli olmadığını, Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde öğrenilebildiğini söyledi.

Atıcı, bu yıl yerel seçim ile Cumhurbaşkanı seçimi yapıldığını anımsatarak, "Bu kulüplere verilen paraların, seçimler öncesinde nereye gittiği belli değil" dedi.

MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata ise Melen Barajı projesi kapsamında Sakarya'nın Kocaali ilçesine bağlı Ortaköy beldesinin sular altında kalacağını belirtti. Baraj alanında kalacak köylere verilen elektrik ve suyun 17 Kasım'da  kesileceğini belirten Kutluata, ilgili bakanlıkların ve belediyenin asırlardır burada yaşayanların sorunlarıyla ilgilenmediğini savundu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Hüseyin Türkoğlu Güldal Mumcu Aytuğ Atıcı Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title