Haberler

TBMM Genel Kurulu

CHP Grup Başkanvekili Altay: "Erdoğan'ın Anayasa'nın 101. maddesine uygun olarak Başbakanlıktan ve AKP'den ilişkisini sonlandırmasını bekliyoruz" AK Parti Grup Başkanvekili Aydın: "Yemin etmekle Cumhurbaşkanı Erdoğan görevine başlayacak ve önceki görevleri sona erecek" MHP Grup Başkanvekili Vural: "Bu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlıktan ve AK Parti'den ilişiğini kesmesini beklediklerini ifade ederken, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Erdoğan'ın yemin etmesiyle Cumhurbaşkanlığı'na başlayacağını ve önceki görevlerinin sona ereceğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı.

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, geri dönüşümde Uşak'ın sağladığı katma değer, CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, yaz aylarında artan nüfusla kentin yaşadığı sorunlar ve CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça öğretmenlerin sorunlarına ilişkin gündemdışı konuşmalar yaptı.

Yerinden söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı seçiminin ülke ve millete hayırlı olmasını diledi.

Seçimde tercihte bulunmayanların da sonuca etki ettiğini dile getiren Vural, milletin iradesine saygı duyduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı makamının kutuplaştıran değil, kucaklayan; bölen değil birleştiren makam olduğunu ifade eden Vural, "Bu makam, kin ve nefret söyleminden uzak durmalıdır" dedi. Vural, Cumhurbaşkanlığı makamının devlet kurumlarına ve siyasete müdahale görevi olmadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanının Anayasa ve yasalara bağlı kalması gerektiğinin altını çizen Vural, "Cumhurbaşkanlığı makamında parti bayrağı değil, Türk bayrağı dalgalanmalıdır" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da seçimin hayırlı olmasını dileyerek, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı kutladı.

Erdoğan'ın balkon konuşmasında demokrasi vurgusu yaptığını anımsatan Altay, laikliği ve hukuk devleti özelliğini koruyacak en öncelikli kişinin Cumhurbaşkanı olduğunu söyledi.

Altay, seçim sonuçlarının açıklanmasıyla, Erdoğan'ın Anayasa'nın 101. maddesine uygun olarak Başbakanlıktan ve AK Parti'den ilişkisini sonlandırmasını beklediklerini ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise tarihi bir seçimin geride kaldığını anlatarak, milletin "yeni Türkiye" yolunda önemli bir süreci başarıyla geçtiğini kaydetti.

Büyük teveccühünden dolayı millete teşekkür eden Aydın, "Seçilen Sayın Cumhurbaşkanımız'ı tebrik ediyoruz. Hayatı başarılarla dolu olan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan Başbakanlığa kadar İstanbul'u, Türkiye'yi değiştiren, dönüştüren, reformların öncüsü yeni Türkiye'nin mimarı Sayın Erdoğan'ı başarılarını herkes biliyor. Cumhurbaşkanlığı makamında da başarılarının devamını diliyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin bütün vesayet makamlarını adım adım geride bıraktığını dile getiren Aydın, Cumhurbaşkanlığı makamının da değişeceğini ve cumhurun makamı haline geleceğini vurguladı.

Aydın, Erdoğan'ın Başbakanlık'tan ayrılması gerektiği yönündeki görüşlere de değinerek, "YSK, Anayasa ve Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin yasanın ilgili hükümleri birlikte değerlendirildiğinde, Başbakanlık görevinin 28 Ağustos'a kadar devam ettiği ortadadır. Mevcut Cumhurbaşkanı'nın görevi 28'ine kadar devam ediyor. Yemin etmekle 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan görevine başlayacaktır. Aynı gün, önceki görevleri son bulmuş olacaktır. Görevini de Anayasa ve yasaların verdiği emirler çerçevesinde kullanacaktır" diye konuştu.

Başkanvekili Yakut da Erdoğan'ı tebrik etti ve seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diledi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Oktay Vural Ahmet Aydın Engin Altay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title