Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, gündem dışı yaptığı konuşmada Tuzla'da yaşanan fırtına ve hortumun bölgeye ve bölge esnafına verdiği zarara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fırtına ve hortum nedeniyle 22 teknenin battığını, esnafın büyük maddi zarara uğradığını anlatan Tanal, bu zararı kendi imkanları ile karşılamalarının mümkün olmadığına işaret etti. Vatandaşın devletin şefkatine ihtiyacı olduğunu söyleyen Tanal, maddi zararın giderilmesi için gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Tanal, Tuzla'nın diğer sorunları hakkında da bilgi verdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal da Balkanlarda ramazan ve kardeşlik konusunda yaptığı gündem dışı konuşmada, Türkiye ve Balkanlar arasındaki tarihi ve kültürel yakınlığa dikkati çekti. Bayrampaşa Belediyesi'nin bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilecek "Balkanlarda Ramazan, Kardeşlik Sınır Tanımaz" çalışması ile Balkan ülkelerinde ramazan etkinlikleri düzenlendiğini anlatan Ünal, bu etkinliklerin iki ülke arasındaki bağları güçlendirdiğini belirtti.

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ise Erzincan'ın sorunları hakkında gündem dışı konuşma yaptı.

Bölgede susuzluğun yaşandığı köyler olduğunu, istihdam sorunu bulunduğunu ifade eden Işık, iktidarın hizmet götürürken kendisine oy verenler ve vermeyenler arasında ayrım yaptığını ileri sürdü.

Gündem dışı konuşmaların ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu üyesi Münir Kafili'nin Irak'ın Kerkük kentinde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmesinden dolayı üzüntülerini aktardı. Irak'taki gelişmelere dikkati çeken Vural, Kerkük'te Türkmenlerin büyük tehdit altında olduğunu söyledi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mahmut Tanal Güldal Mumcu Tuzla Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title