Haberler

TBMM Genel Kurulu

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nu, KKTC ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasında sürdürülen görüşmeler konusunda Meclis'e bilgi vermeye çağırdı.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu, KKTC ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasında sürdürülen görüşmeler konusunda Meclis'e bilgi vermeye çağırdı.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Bahçekapılı, birleşimi açtıktan sonra, kendisine gelen bir mesaj olduğunu belirterek, mesajda, "Başkanım, bugün 61. birleşimi açtınız, bize her yer Trabzon" denildiğini söyledi.

Bunun üzerine CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, "Her yer Erzincan" deyince Bahçekapılı, "Her yer Erzincan, her yer Samsun, her yer Türkiye" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Ayşe Eser Danışoğlu, Türkiye Çocuk Hakları günü; AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Kıbrıs Türk Federe Devleti'nin kuruluş yıldönümü; BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane de Kars'ın sorunları hakkında gündemdışı konuştu.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da Birtane'nin konuşmasında kullandığı, "Kars'ın sorunlarından kopuk milletvekilleri" ifadesini kabul edemeyeceği belirterek, "Kars'ın sorunlarından kopuk olmamız için her hafta sonu Kars'a gitmememiz, Kars'ın köylerini gezmememiz, Karslı ile konuşmamamız lazım. Ama biz tam tersine bunların hepsini yapıyoruz. Karslı bizim ne yaptığımızı iyi biliyor" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bugünün, Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü olduğunu anımsatarak, "Böylesi önemli bir yıl dönümünde tüm Erzincan'lıları CHP Grubu olarak sevgi ve saygıyla selamlıyoruz. Gerek Erzincan'ın gerek yurdumuzun hiç bir ilinin, bir daha böyle bir günü yaşamayacağı inancı ve güvenciyle, tam tersine çok daha güzel günler yaşayacağı inancıyla, Erzincanlılara CHP'nin selam ve sevgilerini gönderiyorum" dedi.

KKTC ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasında görüşme yapıldığını hatırlatan Hamzaçebi, "Bu görüşmelerin hangi içerikte yapıldığı, bu görüşmeden hangi sonuçların çıkacağı, müzakerelerin hangi esaslar konusunda yürütüldüğü konusunda sayın Dışişleri Bakanı'nı TBMM'ye bilgi vermeye çağırıyorum" diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da MHP olarak Erzincan'ın zafer gününü kutladıklarını söyleyerek, "MHP'nin Kars milletvekili yok ama Kars'ın sorunları ile ilgileniyoruz" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır ise Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutladığını kaydederek, "Bu topraklar için savaşan, vefat eden, şehit olan herkesi rahmetle anıyorum; bir daha o günleri yaşamamak dileğiyle Erzincan'daki, bölgedeki tüm vatandaşlarıma grubum adına selam ve sevgilerimi sunuyorum" diye konuştu.

Başkanvekili Bahçekapılı da Erzincan'ın 96. kurtuluş yıl dönümü kutladı. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Akif Hamzaçebi Ahmet Davutoğlu Güney Kıbrıs Erzincan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi?
title