Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu, 2017 yılı bütçe görüşmeleri öncesinde 2 önemli düzenleme için mesai yapacak.

TBMM Genel Kurulu, 2017 yılı bütçe görüşmeleri öncesinde 2 önemli düzenleme için mesai yapacak.

TBMM Danışma Kurulunun toplanamaması üzerine Ak Parti, önerisini Genel Kurula taşıdı. Öneride, Genel Kurulun bugün Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ve bazı yasalarda değişiklik yapan yasa tasarısının bitimine kadar çalışılması, ayrıca bu tasarıyla Sınai Mülkiyet Kanunu Tasarısı'nın da görüşmelerinin haftaya tamamlanması yer aldı.

Öneride ayrıca 29 Kasım Salı gününden itibaren 2 Aralık Cuma günü de dahil olmak üzere saat 24.00'e kadar çalışması, günlük programının bitmemesi halinde çalışmaların bitimine kadar sürdürmesine de yer verildi.

Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, öneri üzerinde yaptığı konuşmada, Genel Kurulda 2017 yılı bütçe görüşmelerine 5 Aralık Pazartesi günü başlanacağını belirterek, öncesinde 2 önemli düzenlemeyi yasalaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Bunlardan birinin MEB Teşkilat ve Görevleri hakkında KHK'da değişiklik yapan yasa tasarısı, diğerinin ise Sınai Mülkiyet Kanunu Tasarısı olduğunu kaydeden Tunç, gelecek hafta salı gününden itibaren cuma günü de dahil olmak üzere çalışmayı önerdiklerini, muhalefetin de desteğini beklediklerini ifade etti.

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, öneri aleyhinde yaptığı konuşmada, Ak Parti'nin, Meclisin denetim faaliyetlerinin yapılmasına yönelik önerileri reddettiğini savunarak, muhalefetin iç tüzükten kaynaklanan hakları kullanmasını da istismar olarak gördüğünü söyledi.

Bilgen, "Mesele şeklen burada bir sayıyı tamamlamak değil. Şu an buradasınız ama bir saat önce sadece 11 kişi vardınız. Yoklamada 189'u tamamlayıp, içeride 11 kişi varsa, sadece formaliteyi kurtarıyorsunuz. El Bab yolunda ölenleri anmak kadar Suriye politikasının yanlış olduğunu da konuşmak gerekir. 15 Temmuz'un aydınlanmasının yolu sadece ölenleri anmak değil. Döviz tahmini en az yüzde 25 saptı. Kritik noktadayız ama zevahiri kurtarıyoruz." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise iktidarın plansızlığından dolayı yeni çalışma takvimiyle karşı karşıya olduklarını, kendilerinin çalışmaktan çekinmediklerini, ülke yararına düzenlemeleri çıkarmakta tereddütleri olmadığını anlattı.

Gök, Avrupa Parlamentosunun dün verdiği kararı irdelediklerinde Türkiye'nin cumhuriyet tarihi boyunca dış politikayla ilgili itibarı ve kazanımlarının sıfırlandığını öne sürdü. AK Parti milletvekillerinin laf atması üzerine Gök, şu karşılığı verdi:

"Hükümet programında AB hedefleri vardı. Ne oldu? Böyle bağırınca işi çözeceğinizi sanıyorsunuz. 37'ye karşı 479 oyla karar alındı. Bu tablodan utanmıyor musunuz, milletten özür dilemeyecek misiniz? Cumhurbaşkanının yaptığı konuşma ibret vericidir. Sınır kapılarını açacak mısınız? Hani övünüyordunuz 3,5 milyon Suriyeliyi aldınız diye. Böyle mi dış dünyada itibar sağlarız? Hükümet de aynı kafada. Bu iyi bir yol değil. Ben biliyorum ki Rusya ile olduğu gibi çark edeceksiniz. Başkanlık olursa her şey iyi mi olacak? Hayır olmayacak. O gün burası bombalanırken böyle konuşmuyordunuz. Batı bunları görmüyor mu? Bir uzlaşma kültürüne ihtiyaç var. Türkiye'nin çıkarları AB'den geçiyor. Hadi indirin bakalım doları, indiriyor musunuz? Evrensel ilkeler var. Muhalefeti dinleyin, bugün burada çalışıyorsanız sorunu kendinizde arayın. Ülkeyi felakete sürüklemeyin, bundan sonra sizi biz bile kurtaramayız."

Konuşmaların ardından AK Parti'nin grup önerisi kabul edildi.

Genel Kurulda daha sonra MEB Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ve bazı yasalarda değişiklik yapan yasa tasarısına geçildi.

Kaynak: AA / Politika

Levent Gök AK Parti Bartın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title