Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Adıyaman terörün en yoğun olduğu dönemde dahi hiçbir terör örgütüne yuva olmamıştır.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Adıyaman terörün en yoğun olduğu dönemde dahi hiçbir terör örgütüne yuva olmamıştır. Adıyamanlılar hiçbir terör örgütünü asla ve asla barındırmamıştır." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, HDP'nin, Türkiye'de siyasi atmosferin kötüye gitmesi ve yanlış ekonomik politikalara yönelik araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi görüşüldü.

Partisinin önergesi üzerinde söz alan Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, ülkede siyasi istikrarın bozulmasının ardından herhangi bir alanın sağlıklı işlemesinin mümkün olmadığını söyledi.

Savaşların "kara delik" gibi olduğunu, her şeyi yiyip yuttuğunu, hiçbir değerin ayakta tutunamayacağını ifade eden Yıldırım, " Adıyaman'da 3-4 kahvehanenin IŞİD'in yuvası haline geldiğini basın yazdı, biz dile getirdik. Buna rağmen hiçbir müdahalede bulunulmadı. 5 Haziran'da Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda bir patlama oluyor, siz bunda kamunun bir ihmalinin olmadığını düşünebilirsiniz ama halkları ikna edemezsiniz." diye konuştu.

Toplumun siyasi iktidara artık inanmadığını savunan Yıldırım, HDP'nin barış süreçlerinde oyu artan, savaş süreçlerinde düşen bir parti olduğunu öne sürdü.

"Barış süreçlerinde oyu düşen, savaş süreçlerinde oyunu artıranın ise AK Parti olduğunu" iddia eden Yıldırım, "Korku üzerine kurguluyorsunuz. Artık kabak tadı vermeye başladı. Kokular gelmeye başladı. Aynı kurguyu 16 Nisan için deniyorsunuz ama artık halkımız bu söylemleri 1 Kasım'da tecrübe etti. Siyasi iktidarın 16 Nisan günü nasıl hayırlı bir tokat yiyeceğini göreceğiz." ifadelerini kullandı.

"Hiçbir kirli örgütü Adıyaman barındırmaz"

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Yıldırım'ın Adıyaman ile ilgili sözleri üzerine Adıyamanlı olmaktan büyük bir onur duyduğunu ifade etti. Aydın, "Adıyaman terörün en yoğun olduğu dönemde dahi hiçbir terör örgütüne yuva olmamıştır. Adıyamanlılar hiçbir terör örgütünü asla ve asla barındırmamıştır. Bahsi geçen 3 kahvehane değil sadece bir çay ocağıyla alakalı konu basına yansımıştır. Buranın açılıp kapanması arasında da 2 aylık bir zaman dilimi var. Adıyaman bir huzur şehri, adeta huzurun başkentidir. Hiçbir dönemde teröre prim vermeyen Adıyaman, bundan sonraki süreçte de hiçbir terör örgütüne prim vermeyecektir. Hiçbir kirli örgütü Adıyaman barındırmaz, Adıyaman'a da sızmaz rahat olun." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu kadar çok saldırıya, baskıya rağmen Türkiye hala ayakta"

AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli de Türkiye'yi derinden etkileyen ve hala da etkileri devam eden hain bir darbe girişiminin yaşandığını söyledi.

Türkiye'nin sadece hain darbe girişimi ile karşı karşıya kalmadığını, 3 milyon Suriyeliyi savaştan ve ölümden kurtarmak zorunda kaldığını vurgulayan Benli, "Türkiye birçok terör örgütünün hain saldırısıyla karşı karşıya. Bu kadar çok saldırıya, baskıya rağmen Türkiye hala ayakta. Bu da ülke ekonomisinin gücünü gösteriyor. Mücadeleye, bu olumsuzluklara rağmen devam ediyoruz. Hiçbir sıkıntıyla karşı karşı kalmayan ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye ekonomisinin ne denli güçlü olduğu ortadadır." diye konuştu.

Benli, Türkiye'nin ne kadar çok güçlüklerle karşı karşıya olursa olsun kadınıyla erkeğiyle mücadele etmeyi sürdüreceğini sözlerine ekledi.

"Genç işsizlik 80 ayın zirvesinde"

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ise fiili başkanlık sisteminin hayata geçtiği dönem itibarıyla ekonominin ciddi şekilde sarsıldığını öne sürdü.

Devletin iç ve dış borcunun arttığını, Türk Lirası'nın değer kaybettiğini öne süren Öztrak, "Milli gelir eridi, işsizlik aldı başını gitti. İşsiz sayısı 3 milyon 665 bin kişiye ulaştı. Genç işsizlik 80 ayın zirvesinde. Geliri azalan milyonlar hayat pahalılığı altında eziliyor. Ülkemizin rekabet gücü de fiili başkanlık ile eridi. Bunca borç nasıl oldu. Ülkemizde başkanlığın fiilisinin etkisi budur. Bu nedenle de milletimiz kendisine dayatılan bu tek adam rejimine hayır diyecektir." dedi.

HDP'nin önerisi kabul edilmedi.

Kaynak: AA / Politika

Aydın Yıldırım Ahmet Aydın Adıyaman Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title