Haberler

TBMM Genel Kurulu

HDP'nin, Van T Tipi Cezaevi'nde yaşanan sorunlar ile ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi.

HDP'nin, Van T Tipi Cezaevi'nde yaşanan sorunlar ile ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi.

Öneri üzerinde konuşan HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, HDP milletvekilleri olarak cezaevi ziyareti yapamadıklarını belirtti.

İrmez, cezaevlerindeki olumsuzlukların en şiddetlisinin Van Cezaevi'nde yaşandığını savunarak, "Cezaevi'ne girerken, çıplak aramayı kabul etmeyenler işkenceye tabi tutuluyor." iddiasında bulundu.

Aycan İrmez, cezaevlerinde şu anda, 330'u ağır hasta olmak üzere, bine yakın hasta mahkum bulunduğunu da ileri sürdü.

Ak Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, araştırma önergesindeki iddiaların doğru olmadığını kaydetti.

Bütün dünyadaki cezaevlerinde olduğu gibi, Türkiye'deki cezaevlerine girerken de üst aramasının yapıldığını ifade eden Ünal, "İddia edildiği gibi arama çırılçıplak yapılmıyor, bazı kıyafetler giydirilerek yapılıyor." dedi.

Ünal, Ak Parti'nin uzun ve köklü mücadelesinin 2001'de başlamadığını, yıllara dayandığını vurgulayarak, "Ak Parti bu süreçte, parti kapatılması, milletvekillerinin cezaevine atılması gibi bir çok zorluklarla karşı karşıya kaldı. Partimiz, günümüzde ise DEAŞ ile anılmak istendi. Biz, bu iddiayı kabul etmiyoruz. AK Parti yaşadığı her zorluğa rağmen, hiç bir zaman şiddete başvurmamıştır. Mücadelemizi şiddetten uzak bir şekilde verdik, veriyoruz." diye konuştu.

Cezaevlerindeki işkence iddialarının, terör örgütleri ile ilgili ya da irtibatlı sivil toplum örgütleri ve medyanın ortaya attığı iddialar olduğunu kaydeden Ünal, münferit işkence iddiaları olması durumunda da bunun üzerine gidildiğini vurguladı.

Kaynak: AA / Politika

Aycan İrmez AK Parti Şırnak Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title