Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin, 15 Temmuz'dan sonra ihraç edilen eğitimcilerle ilgili araştırma komisyonu kurulmasına dair önergesi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin, 15 Temmuz'dan sonra ihraç edilen eğitimcilerle ilgili araştırma komisyonu kurulmasına dair önergesi kabul edilmedi.

Önerge üzerinde CHP Grubu adına söz alan Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, "Dün gece yine bir kanun hükmünde kararnameyle sarsıldık. Bu nasıl bir korkudur anlamak güç. 4 bin 464 insan bir gecede göçük altında kaldı, 330'u öğretim üyesi. Birçoğunu muhalif duruşlarından tanıyoruz." dedi.

Türkiye'nin "Mutsuz, karamsar bir ülke olduğunu" öne süren Usluer, "Siz gülüyorsunuz ama ülkede sizden başka gülen hiç kimse yok. Bu yaptığınız, bu yaptıklarınız hem yapacaklarınızın teminatı hem de aslında sizin korktuğunuzun resmidir." diye konuştu.

MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, 15 Temmuz'daki FETÖ'cü kalkışmaya karışan kim varsa, ismi, unvanı, sıfatı ve mevkisi ne olursa olsun hesap vermesi gerektiğini kaydetti.

Kimsenin 15 Temmuz yaşanmamış gibi davranmaya, bu hain kalkışmayı görmezden gelmeye hakkı bulunmadığını ifade eden Aksu, "Yeterli inceleme ve soruşturma yapılmadığı için bir isnada dayalı olarak kimsenin itibar ve saygınlıklarıyla oynanmamalı, mağduriyet yaratılmamalıdır. İtiraz mekanizmaları sağlıklı bir şekilde ve talepler ciddiye alınarak işletilmelidir. Yanlış ve yanlı uygulamalar nedeniyle devlete olan inanç zedelenmemeli, güven kaybı yaşanmamalıdır." diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, "Bu ülkenin düşmanı olabilecek bir ekibe bir görev versek ve 'Alın, bu devletteki müesses nizamı bozun, devletin hiyerarşik düzenini altüst edin' desek, herhalde ancak bugünkü siyasi iktidar kadar başarılı olunur." görüşünü öne sürdü.

CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Aladağ'daki yurt yangını

Öte yandan Genel Kurulda, Aladağ'daki yurt yangınını Araştırma Komisyonuna üye seçimi gerçekleştirildi.

Komisyona, AK Parti'den Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Bursa Milletvekili Osman Mesten, Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, CHP'den Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu seçildi.

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title