Haberler

TBMM Genel Kurul

CHP Grup Başkanvekili Altay: "(Emniyet'te 'paralel yapı' operasyonu) Hükümetin bu operasyonlarla ilglii Genel Kurul'u derhal bilgilendirmesini talep ediyorum" "TBMM'nin canlı araçlara enerji sağlayan güç kaynağından Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının canlı yayınlanmasını engellemeye yönelik bir sabotaj yaşandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Emniyet'te "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Hükümetin bu operasyonlarla ilgili Genel Kurul'u derhal bilgilendirmesini talep ediyorum" dedi.

TBMM Genel Kurulu Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı.

Gündemdışı söz alan MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin müracaatıyla Telafer'deki Şii ve Sünni Türkmenlere güvenlikli bölge oluşturulmasının BM'nin gündemine getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Şandır, bunu TBMM'nin sahiplenmesi ve hükümete bu yönde telkinde bulunması gerektiğini belirtti.

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Türkiye'nin yıl sonunda 1.5 milyon Suriyeli göçmenle karşı karşıya olacağını kaydederek, 81 ilde kaç Suriyeli yaşadığının kayda alınması gerektiğini söyledi.

Bunların barınma ihtiyaçları, sağlık ve eğitim olanaklarının geliştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Güneş, "İnşallah Türkmenler de gelir. Artmasından bir kaygımız yok. Türkiye şefkat kucağını açıyor. Ama konu önemli, araştırmazsak daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz" dedi.

Yerinden söz alan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İsrail'in katliam gerçekleştiren ordusunu ve parlamenterlerini, çocuk, anne, yaşlı demeden insanları katledenleri şiddetle kınadıkların söyledi.

Emniyet'e "paralel yapı" operasyonu

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da dün gece Ceylanpınar'da meydana gelen çatışmada şehit olduğu duyurulan 2 askere rahmet dileyerek, bu çatışma ortamına vesile olacak tavır ve tutumlardan herkesin kaçınmasını temenni etti. Altay, o bölgede huzurun ve sükutun sağlanması için devletin üzerine düşeni yapmasını beklediklerini kaydetti.

Bugün CHP'nin grup toplantısında  TBMM'nin  canlı araçlara enerji sağlayan güç kaynağından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının canlı yayınlanmasını engellemeye yönelik bir sabotaj yaşandığını iddia eden Altay, bütün canlı yayın araçlarına giden gücün minimize edildiğini ve canlı yayın araçlarının uydu bağlantısının kesildiğini söyledi.

Bunun düşündürücü, düşündürücü olduğu kadar çirkin ve ibret verici bir durum olduğunu ifade eden Altay, "Sayın Meclis Başkanı Genel Kurulu'u izliyorsa bu konuda grubumuza bilgi vermesini ve sorumlularla ilgili işlem başlatmasını talep ediyorum. Benzer olayların bir daha yaşanmaması konusunda da TBMM Başkanı'nı göreve davet ediyorum. Ona sorumluluğunu hatırlatmak istiyorum" dedi.

Altay, Emniyet'te "paralel yapı" operasyonuna da değinerek, şunları söyledi:

"Bu sabaha karşı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde polis teşkilatımızın kimi mensuplarına yönelik başlatılan operasyonla ilgili olarak çok garip ve ibret verici bir manzarayla Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğunun bilinmesini istiyoruz. IŞİD'e sözle bile operasyon yapamayanların kendi polis teşkilatındaki memurları sabaha karşı terörist tutuklar, terörist avlar gibi operasyonlarla taciz etmeleri, gözaltına almaları hangi sebeple olursa olsun bunlar Türkiye'de vatandaşın, kamuoyunun vicdanında kuşkuyla, endişeyle karşılanan olaylardır. Hükümetin bu operasyonlarla ilglii Genel Kurulu derhal bilgilendirmesini talep ediyorum."

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Ceylanpınar'da meydana gelen ve Suriye tarafından açılan ateş sonrasında şehit olan askerlere rahmet, yakınlarına sabır ve  yaralılara acil şifa diledi.

Emniyette "paralel yapı" operasyonuna ilişkin Halaçoğlu, "hukukun herkese yarın lazım olacağı düşüncesiyle, yapılacak operasyonlarda devletin kendisinin görevlendirdiği insanların, yaptıkları görevlerden dolayı tutuklandıklarını" öne sürdü.

İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay da "17 ve 25 Aralık operasyonlarına savcılığın, adliyenin talimatlarıyla katılmış bulunan emniyet mensupları üzerine bugün sahur vaktinde bir kara harekatı başladı. Bu gündem saptırma gayretini milletimizin takdirine sunuyorum ve bir hukukçu olarak bütün kalbimle ayıplıyorum" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Güldal Mumcu Engin Altay Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024
title