Haberler

TBMM Geçici Başkanı Baykal: (1)

CHP milletvekilleri tarafından Meclis Başkanlığına aday gösterilen TBMM Geçici Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, TBMM Başkanlığı için yarın yapılacak oturumda Meclis'i yöneteceğini fakat hukuken bir engel olmamasına rağmen oy kullanmayacağını bildirdi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni (AGC) ziyaret eden Baykal, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

7 Haziran seçimlerinin ardından yaşı en büyük milletvekili olarak TBMM Geçici Başkanı olduğunu anımsatan Baykal, geçici başkanın aday olması ve oy kullanma durumlarını hem TBMM'nin kadrosundaki hem de dışarıdaki hukukçulara incelettiğini söyledi.

Geçici başkanın TBMM adayı olması halinde oturumu yönetmesine engel olacak ne hukuki ne siyasi ne de teamülden kaynaklanan bir örnek olduğunu vurgulayan Baykal, bu nedenle yarınki oturumu yöneteceğini kaydetti.

Yine hukuken bir sorun olmamasına rağmen kendi kararıyla oy kullanmayacağını açıklayan Baykal, "Hukuki bir engel bulunmadığı halde zihinlerde bir tereddüt kalmaması, etik problem anlayışı ortaya çıkmaması için yarın bulunacağım oturumda oy kullanmayacağım. Meclis'i yöneteceğim ama o turlar sırasında ben oy kullanmayacağım, oy kullanma arayışı içine girmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Deniz Baykal Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title