Haberler

TBMM Fetö'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Petek Açıklaması

FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, "FETÖ'cülerin tarihi süreç içerisinde nasıl çalıştıklarını, devlete nasıl sızdıklarını, nasıl gizli gizli faaliyet yaptıklarını, insanların paralarını, evlatlarını, mukaddes duygularını nasıl istismar ettiklerini, hangi siyasi partilerle devlete sızmak için nasıl ilişki içerisinde olduklarını rapor taslağımızda birer birer ifade ettik." dedi.

Petek, Burdur'un Bucak ilçesinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün ulusal bir gazetede "Skandala Bak" başlığıyla TBMM Darbe Araştırma Komisyonunu suçlayan bir haberin yer aldığını anımsattı.

Haberde Komisyon Başkanvekili Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ile kendisi arasında bir ihtilaf olduğu ve istenilen hususların rapora yazılmadığı şeklinde iddiaların yer aldığını belirten Petek, şöyle devam etti:

"Bunlar arasında da merhum Muhsin Yazıcıoğlu, biliyorsunuz şüpheli bir ölümle aramızdan ayrıldı. Soruşturmalar devam ediyor, Denetleme Kurulunun incelemesi oldu. Adli, idari soruşturmaların devam ettiği bir şüpheli ölümden bahsediyoruz. Güya dünkü gazete haberinde de Muhsin Yazıcıoğlu olayı Başkanvekilim Selçuk Özdağ istemiş de biz taslak rapora koymamış gibi aslı olmayan bir haber yayınlandı. Gerçeği şudur, bu bir taslak raporudur. Taslak raporunu komisyon üyelerimize dağıtıyoruz. Komisyon üyelerimiz görüşlerini, eleştirilerini, düşüncelerini, katkılarını Başkanlığımıza iletecek 12 Haziran'da bize geldiğinde o değerlendirmeleri de yaparak son şeklini vereceğiz. Gazetedeki bu haberden sonra dün Sayın Özdağ'ı aradım. Orada geçtiği gibi bizzat 'Ben Başkan'a böyle bir teklifte bulundum almadı' şeklinde gibi beyanda bulundunuz mu? diye sordum. 'Ben size rapor vermedim, sadece bir uzmanımızdan bu konuda yazdıkları komisyonda var, ben bunu ifade ettim.' dedi. Bakın arada ne kadar fark var."

Petek, komisyonda FETÖ'yle alakalı konuşulan ne varsa raporda yer verdiklerini kaydetti.

Yazıcıoğlu olayıyla ilgili, 15 Temmuz darbe girişimi yokken, şaibeli, bir örgütün işi ve planlı bir cinayet olabileceği noktasında açıklamalarının olduğunu dile getiren Petek, "Biz bu konuyu gündeme getirdik. Bu konuda kitap yazmış bir gazeteciyi özellikle Komisyonumuza davet ettik ve dinledik. Bu konudaki fikirleri tutanaklara geçti ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun şüpheli ölümüyle ilgili Araştırma Komisyonu olarak neleri yapmamız gerekiyorsa bunları da biz hem tutanaklara geçirdik hem de komisyonumuzda yer alıyor." diye konuştu.

TBMM adına tarihi bir görev yapan Komisyonunun 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında olan, planlayan, icra eden, bugün de Türk adaletine hesap veren hainlerin ipliğini pazara çıkardığını ifade eden Petek, bu sebeplerden ötürü bu tür haberlerin yapıldığını dile getirdi.

"Raporumuzu savunuyoruz,arkasındayız"

Petek, şunları kaydetti:

"FETÖ'cülerin tarihi süreç içerisinde nasıl çalıştıklarını, devlete nasıl sızdıklarını, nasıl gizli gizli faaliyet yaptıklarını, insanların paralarını, evlatlarını, mukaddes duygularını nasıl istismar ettiklerini, hangi siyasi partilerle devlete sızmak için nasıl ilişki içerisinde olduklarını rapor taslağımızda birer birer ifade ettik. Raporumuzu okumadan ahkam kesenler var, bunlardan sıkıntılarımız var ama okuduktan sonra 'Ne kadar gerçekleri ifade etmişsiniz' diye hakkı teslim edenler de var. Bir de on kere değil de yüz kere raporu okumuş olsalar kafalarındaki ön yargıyla, FETÖ'nün diliyle, psikolojik hareket yöntemiyle kamuoyunu yanıltmak ve farklı bir algı oluşturmak isteyenler var. Biz raporumuzu savunuyoruz, arkasındayız. Bu konuda komisyon üyelerimizin bizden talep ettiklerini, katkılarını bir süzgeçten geçirdikten sonra taslak raporumuza aldık. 12 Haziran'dan sonra da TBMM'ye sunacağımız asıl raporumuzda da geniş olarak bunlara yer vereceğiz."

Bir gazetecinin "Bu haberler sonrasında AK Parti üyelerinin arasında fikir ayrılığı söz konusu mu? sorusu üzerine Petek, bulanık suda balık avlamak isteyenlerin sanki AK Parti'li komisyon üyeleri arasında bir ihtilaf varmış gibi ve üyelerin raporun bir kısmını beğenmediği şeklinde yayın yaptıklarını söyledi.

Bu haberlerin asılsız olduğunu dile getiren Petek, "Komisyon üyelerimizle raporun muhtevası konusunda hiçbir fikir ayrılığımız yoktur. Bu konuda FETÖ ile mücadele de Türkiye'nin geldiği nokta, birliği beraberliği, AK Parti iktidarının cesaretle kararlılıkla FETÖ ile mücadelede ara vermeksizin devam etmesi, bu konuda bütün çamur atmaları, engellemeleri bir tarafa bırakıp maddi deliller, sübuta eren belgeler ve bilgilerle hareket etmesinin karşısında, başka yol yöntemler bulamayanlar, komisyon raporun üzerinden acaba AK Parti içini nifak sokabilir miyiz bunun çalışması içerisindeler." dedi.

Petek, dün manşette "Komisyonda skandal var" diyenlerin bundan kısa bir süre önce FETÖ'yle irtibatlı ve değişik vesilelerle adli yargının soruşturmalarına uğramış kişiler olduğunu ifade etti.

Ayrıntılı bir rapor hazırladıklarını ifade eden Petek, "Biz görevimizi yaparken Komisyonumuzda tartışılan hususlar, getirtilen belgeler, dinlenen şahıslar. Tümünü değerlendirdik. Bize verilen görevi yani, FETÖ'yü tüm yönleriyle kamuoyuna tanıtılması, 15 Temmuz darbe girişiminin nasıl yapıldığı, silahlı kuvvetlere nasıl sızılmış, yargıya nasıl sızılmış, Emniyet içerisinde bazı kritik noktalara sızmalar nasıl olmuş biz bunları tüm detaylarıyla açıkladık. Sonuçta da diyoruz ki bu güzel yurdumuzun, milletimizin birliğini bozabilecek demokrasimize, hukuk devletine, seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı yeni darbe girişimlerinin olmaması için hangi önlemler alınmalıdır. Bunları da başlıklar halinde, eğitimden istihbarata, Diyanet İşlerinin yapılanmasından Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının hem özgürlükleri sağlanırken, diğer tarafından hukuk devleti içerisinde denetimlerinin nasıl yapılabileceği hususlarında mükemmel diyebileceğim rapor taslağı ortaya koyduk." şeklinde konuştu.

"Özdağ ile birlikte basının karşısına geçeceğiz"

Petek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu noktada AK Parti komisyon üyeleri arasında hiçbir ihtilaf söz konusu değildir. Zaten bu konuda önümüzdeki hafta içerisinde Başkanvekilimiz Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ile birlikte basının karşısına geçeceğiz. Kimse bulanık suda balık avlamaya kalkmasın. Komisyon raporu üzerinden milletimize, Hükümetimize özellikle de AK Parti'nin içerisine nifak tohumu atmak suretiyle Türkiye'yi geriye götürebilir miyiz diye boşuna gayret sarf etmesin. Ne yaptığımızı biliyoruz. İktidar, devlet ve darbe araştırma komisyonu olarak da bunun idrakindeyiz. Objektif, tarafsız, bilgi, belge anlatım bu kadar yazılmış kitapların hepsine dayalı olarak da bu FETÖ'nün ipliğini pazara çıkardık. Bundan kimsenin gocunmasına gerek yok. Biz herhangi bir partiyi hedef alan bir şey de yapmadık. Şunu söyledik, FETÖ devleti ele geçirmek için bu milletin mukaddesatını, ahlakını istismar etmiştir. Himmet duygularını, zekatını fitresini her şeyini istismar etmiştir."

Dönemsel olarak 1980 darbesinden itibaren de FETÖ'nün devlete nasıl sızdığını belgeleriyle ortaya koyduklarını vurgulayan Petek, darbe girişiminin en üst noktasında bulunan generallerin, 1981'de Harp Okuluna giren Fetullah Gülen'in talebeleri olduğunu belirtti.

- "FETÖ ile mücadele aralıksız devam ediyor"

FETÖ ile mücadelenin aralıksız devam ettiğine dikkati çeken Petek, dış güçlerin Türkiye'yi bölüp parçalamak ve kendi çıkarları için FETÖ'ye destek vermeye devam ettiklerini aktardı.

Bunlara karşı dimdik duracaklarına dikkati çeken Petek, "Bu konularda kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Güvenlik güçlerimizle, istihbaratımızla, milli istihbaratımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla hep beraber kim bayrağımızın, ülkemizin birliği beraberliği aleyhindeyse, kim devletimizin aleyhindeyse, milletimizin birliği bozmak istiyorsa, kim dış kaynaklardan aldığı finans, akıl ve destekle bu milletin başına belalar getirmek istiyorsa onların karşısında dimdik duracağız. Mücadelemiz devam edecek. Bundan kimsenin endişesi olmasın. İnşallah cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle de bu mücadeleler çok köklü, çok daha iyi bir noktaya geldiğini önümüzdeki günlerde göreceğiz." diye konuştu.

Fitne çıkarmak isteyenlerin psikolojik savaş bağlamında piyasa yalan haber yaydıklarını belirterek, bunlara itibar edilmemesini isteyen Petek, "Bugün ben bir yalan haberi huzurlarınızda düzelttim, onların mumlarının yatsıya kadar gitmediğini ve yalanlarını yüzlerine vurdum. Bunun gibi eğer bu milletin aleyhinde, fitne tohumları atmak isteyerek olmayan şeyleri varmış gibi göstermeye, Hükümet arasında, AK Parti arasında, devletin kurumları arasında kavga gösterip de buradan fırsatçılık yapma isteyenlere asla fırsat vermedik, milletimiz de fırsat vermeyecek." ifadelerini kullandı.

Petek, konuşmasının ardından Bucak ilçesinde yapımına devam edilen üst geçitleri inceledi.

Kaynak: AA / Güncel

Reşat Petek Ak Parti Burdur Bucak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title