Haberler

TBMM Dışişleri Komisyonu Heyeti Londra'da

TBMM Dışişleri Komisyonu üyelerinden oluşan heyet, 15 Temmuz'daki Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ve sonrasında Türkiye'de yaşanan gelişmelerle ilgili temaslarda bulunmak üzere geldiği Londra'da, Türk toplumunun temsilcileriyle buluştu.

TBMM Dışişleri Komisyonu üyelerinden oluşan heyet, 15 Temmuz'daki Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ve sonrasında Türkiye'de yaşanan gelişmelerle ilgili temaslarda bulunmak üzere geldiği Londra'da, Türk toplumunun temsilcileriyle buluştu.

TBMM Dışişleri Komisyonu heyeti, darbe girişimi ve sonrasında Türkiye'de yaşanan gelişmelerle ilgili İngiliz yetkilileri, düşünce ve sivil toplum kuruluşları ile temaslarına, ikinci gün de devam etti.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan başkanlığında, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ve MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal'dan oluşan heyet, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde İngiltere'de yaşayan Türk toplumunun temsilcileriyle bir araya geldi.

"Demokrasiye Türkiye'nin kendisi sahip çıktı"

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç'in de katıldığı toplantıda konuşan heyet başkanı Talip Küçükcan, "Türkiye 15 Temmuz'da bir uçurumdan döndü. Türkiye'nin demokrasisi, seçilmiş hükümeti, cumhurbaşkanı, başbakanı, milletvekilleri ve siyasi partiler büyük bir risk altındaydı. Bütün kesimlerin bir arada olması, destekleriniz, dualarınız sayesinde Türkiye bu uçurumdan itilemedi." dedi.

Darbe girişiminin engellendiğini ancak bunun ardından dünya kamuoyunda Türkiye'yle ilgili ciddi bir algı operasyonunun başlatıldığını anlatan Küçükcan, "Kimse darbe esnasında millet meclisinin bombalandığından, köprülerin işgal edildiğinden, tankların, füzelerin çalındığından, 250 insanımızın şehit edildiğinden bahsetmiyor. Darbe sonrasında Türkiye'de ne olacak, kaç kişi hapse atılacak, Türkiye demokratik yoldan sapacak mı gibi tartışmalar oluyor." diye konuştu.

Küçükcan, yaratılan bu algıyla ilgili olarak yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına rol düştüğünü belirterek, "Türkiye'nin size, desteğinize çok ihtiyacı var. Üniversitelerde, medyada, siyasette, iş dünyasında temsil gücümüzü artırmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminin Türkiye'nin devletine, milletine ve siyasi sistemine yapılmış bir saldırı olduğunu vurgulayan Küçükcan, "Hepimiz dik durduk, bundan sonra da Türkiye'de hukukun korunması için elimizden geleni yapacağız. Türkiye'de darbeyi kim yendi diye soracak olursanız, cevabı Türk halkıdır. Demokrasiye Türkiyenin kendisi sahip çıktı zaten." diye konuştu.

Avrupa'ya eleştiri

CHP milletvekili Mevlüt Dudu da 15 Temmuz'da Türkiye demokrasisinin tarihinin en ağır saldırısıyla karşı karşıya kaldığını belirterek, "Halk, parlamento, tüm siyasi partiler ve ordunun darbeye katılmayan büyük bölümün katkısıyla bu saldırı engellendi. Bundan sonra Türkiye'de hiç kimse böyle bir şeye cesaret edemeyecek." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'deki darbe girişimiyle ilgili olarak Avrupa ülkelerinin tutumunu eleştiren Dudu,"Türkiye'deki en ufak bir anayasa ihlalinde haklı olarak gerekli duyarlılığı fazlasıyla gösteren Avrupa hükümetleri ve medyası, Türkiye'de demokrasinin toptan canına kast edilirken ne yazık ki aynı duyarlılığı göstermedi. Bunu anlamak mümkün değildir." diye konuştu.

"Halk silahlardan güçlü"

MHP Mehmet Günal da İngiltere'deki temaslarının amacının Türkiyeyle ilgili yaratılan algıyı düzeltmek olduğunu belirterek, bu alandaki diyalogu sürdürmenin önemini vurguladı.

AK Parti milletvekili Osman Aşkın Bak da Türkiye'nin demokrasisine yapılan saldırıyı Türk halkının püskürttüğünü belirterek, "Halk silahlardan daha güçlü olduğunu gösterdi. Hiçbir gücün Türkiye'ye diz çöktüremeyeceği görüldü." ifadelerini kullandı.

Heyetteki bir diğer AK Parti Milletvekili Azmi Ekinci ise Avrupa'da bazı medya kuruluşlarının darbenin başarısızlığa uğramasına adeta üzüldüğüne işaret ederek, "Türkiye'nin demokrasi modelini karalamaya çalışıyorlar. Art niyetlerini, iki yüzlülüklerini yüzlerine vurmamız lazım." dedi.

Heyet Londra temasları kapsamında ayrıca bu sabah İngiltere İçişleri Bakanlığı'nda Türkiye ile İlişkilerden Sorumlu Kıdemli Yönetici ve Birleşik Krallık Sınır Gücü Genel Direktörü Sir Charles Montgomery ile görüştü.

Heyet, tarihi parlamento binasında, İngiliz Parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nın Başkanı David Lidington ile de bir araya geldi.

TBMM Dışişleri Komisyonu heyeti, Londra'daki temaslarına yarın da devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

TBMM Dışişleri Komisyonu Türkiye Londra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title