Haberler

TBMM'den "Tutanak Belge ve Materyalleri Sergisi"

TBMM'de, Meclis-i Mebusan ve Meclis-i Ayandan günümüze gün ışığına çıkmamış tutanak belge ve materyallerin sergileneceği "Geçmişten Günümüze Tutanak Belge ve Materyalleri Sergisi" açıldı.

TBMM'de, Meclis-i Mebusan ve Meclis-i Ayandan günümüze gün ışığına çıkmamış tutanak belge ve materyallerin sergileneceği "Geçmişten Günümüze Tutanak Belge ve Materyalleri Sergisi" açıldı.

TBMM Şeref Holü'ndeki serginin açılışını TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın yaptı.

Geçmişi sağlıklı temellerle kurulmuş, tarihi derinliği olan ülkelerin, kültürlerini yeni kuşaklara aktarabilmesinin en başta gelen şartının, o dönemin eserlerini, çalışma yöntemlerini anlatan tüm tarihi belgelerin, o dönemlere ait eserlerinin iyi korunması ve kayıt altına alınarak arşivlenmesi olduğunu belirten Aydın, ancak bu şekilde yeni neslin geçmişi anlayıp ders çıkarabileceğine işaret etti.

Aydın, "Tarihi sürecimiz, ülkemizin jeopolitik konumu, yaşadıklarımız, bizlere tarihimizi daha iyi anlayabilmeyi mecbur kılmaktadır. Meclis-i Mebusan ve Meclis-i Ayan çalışmalarının o dönemin şartları dikkate alındığında iyi bir yöntemle kayıt alındığı, korundu ve günümüze kadar ulaştığı görünmektedir." dedi.

Bu belgelerden yararlanarak gelecek kuşaklara aktarmanın görevleri olması gerektiğini vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:

"İşte bu serginin açılma maksadı da budur. Meclis-i Mebusan ve Meclis-i Ayandan başlayarak günümüze kadar gelen siyasi, sosyal ve kültürel birikimleri barındıran tarihi belge ve eserlerimiz ülkemiz için aynı zamanda bir rehber niteliği taşımaktadır. Geçmişten günümüze ulaşmış belge eserlerden tüm kurum ve kuruluşlarımızın araştırmalar yaparak yararlanmaları gerekmektedir. Yaptıkları işlerin geçmişte nasıl uygulandığını, yürütüldüğünü, nereden nereye nasıl gelindiğini görebilmeleri bakımından ortaya çıkacak çalışmalar önem arz etmektedir."

Siyasi, sosyal ve kültürel tarihi belge ve eserelere dayanarak parlamentoda çalışmalar yapıldığını, bunların kitap ve katalog şeklinde yayınlanarak birçok tarihi detayın gün ışığına çıkmasına vesile olduğuna değinen Aydın, bu ve benzeri faaliyetlerle Meclisin örnek kurum olma özelliğini koruduğunu kaydetti.

Aydın ve beraberindekiler daha sonra serginin açılışını yaptı.

Serginin açılışına, Aydın'ın yanı sıra TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, bazı milletvekilleri ve TBMM çalışanları katıldı.

Aydın, açılışta stenograflarla fotoğraf çektirdi.

Sergi, bir hafta açık kalacak.

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title