Haberler

TBMM'deki Kavga Alman Basınında

Anayasa değişikliğini görüşen Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde dün gece yaşanan yumruklu kavga Alman basınında haber konusu oldu.

Anayasa değişikliğini görüşen Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde dün gece yaşanan yumruklu kavga Alman basınında haber konusu oldu. Alman basını kavgayı şöyle haberleştirdi:

Bild Online: Türk parlamentosunda kavga

"Mecliste argümanlar yerine yumruklar uçuştu. Türk parlamentosunda milletvekilleri tartışmalı başkanlık sistemi görüşmeleri sırasında kavga etti. İktidar ve muhalefet milletvekilleri perşembe gecesi birbirlerine sandalye fırlattı ve yumruk attı. Kavga öncesinde anayasa reformunun üç maddesi görüşülüyordu: Seçilme yaşının 25'den 18'e düşürülmesi, parlamento süresinin dört yıldan beşe çıkartılması, parlamento yetkilerinin yeniden tanımlanması."

Zeit Online: Türk parlamentosunda anayasa tartışmaları sırasında kavga

"Türk Parlamentosu'nda tartışmalı başkanlık sisteminin görüşmeleri sırasında milletvekilleri arasında kavga çıktı: Hükümet ve muhalefet temsilcileri, anayasa değişikliğinin 3 maddesinin ele alındığı perşembe gecesi, birbirlerine sandalyeler attı ve yumruklaştı. Kavga görüntülerinde bir milletvekilinin başka bir meslektaşının boğazını tuttuğu görülüyor. Kavgada konuşma kürsüsü de hasar gördü."

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Türk Parlamentosunda itiş kakış

Türk Parlamentosunda planlanan anayasa reformu maddelerinin oylanması esnasında iktidar partisi ve muhalefet milletvekilleri yumruklaştı. DHA'nın servis ettiği bir videoda AK Parti ile Ana muhalefet partisi CHP milletvekillerinin birbirlerini ittikleri ve zaman zaman birbirlerinin boğazlarına sarıldıkları görülüyor. CHP'li bir vekilin twitter hesabından paylaştığı fotoğrafta görüldüğü üzere, bu esnada konuşma kürsüsü de hasar gördü.

Basında yer alan haberlere göre, tartışma AKP milletvekillerinin açık oy kullanması üzerine çıktı. Anayasanın 175.maddesi, anayasa değişikliklerinde oylamanın gizli yapılacağını öngörüyor. - Dortmund

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title