Haberler

TBMM'deki Çalışma Süresinin Uzatılması

AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Bütçe Plan komisyonu üyesi Mustafa Şahin, “Muhalefet ne kadar engellemeye çalışsa da, vatandaşların lehine olacak yasalardaki düzenlemeleri yapacağız” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Bütçe Plan komisyonu üyesi Mustafa Şahin, "Muhalefet ne kadar engellemeye çalışsa da, vatandaşların lehine olacak yasalardaki düzenlemeleri yapacağız" dedi.

TBMM'de çalışma süresinin 25 Temmuz'a kadar uzatılmasını değerlendiren Milletvekili Şahin, "Türkiye Büyük Millet Meclisi, 1 Ekim ile 1 Temmuz tarihleri arasında 9 ay çalışılıyor ve 3 ay da yaz tatili yapılıyor. Yaz tatili döneminde ise sahaya çıkıyoruz. Ancak, TBMM'de alınan karar ile bu yıl 25 Temmuz'a kadar süre uzatıldı. Temel sebeplerden birisi, torba yasası ile vatandaşların beklentilerine cevap verilmesi isteniyor" ifadelerini kullandı.

Torba yasasında Manisa Soma ile ilgili maddelerin de görüşüleceğini söyleyen Mustafa Şahin, "Torba yasası 61 madde geldi. Bunu alt komisyonda, benim de içinde bulunduğu Plan Bütçe Komisyonu'nda ele alındı. 104 maddeye ulaşıldı. Ancak, ana ve yavru muhalefet yasaların çıkmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Yasama görevini tıkamaya çalışıyorlar. Farklı üsluplarla karşımıza çıkıyorlar" şeklinde konuştu.

Şahin, "Milletimizin dört gözle beklediği düzenlemeleri, muhalefet öküz altında buzağı arar misali, sekteye uğratmaya çalışıyorlar. Ama onlar ne kadar engellemeye çalışsa da, vatandaşların lehine olacak bu yasalardaki düzenlemeleri yapacağız" dedi.

Mustafa Şahin, "Cezaların af edilmesi konusu var. Trafik cezası 80 TL iken, bakıyorsunuz, 300-400 TL'ye kadar yükselmiş. 80 katrilyon ceza borcu var. Ana parası 30-35 katrilyon lira idi. Peşin ve taksitli ödeme imkanı sağlanacak. Bağ Kur ve sigortalı olanların geçmişe yönelik borçlarının yapılandırılması konusu var. Belki de bu düzenlemeleri 25 Temmuz'dan önce çıkaracağız" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Türkiye Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title