Haberler

TBMM'de Bu Hafta

Meclis, yoğun gündemle çalışacağı yeni bir haftaya giriyor.

Meclis, yoğun gündemle çalışacağı yeni bir haftaya giriyor.

TBMM Genel Kurulunda, 65. Hükümet'in kurulmasının ardından, gündemde bekleyen önemli düzenlemelerin ele alınması bekleniyor.

Genel Kurulun gündemindeki en önemli konulardan biri olan Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, "temel kanun" olarak iki bölüm halinde görüşülecek.

Teklifle, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, yurt dışında arama ve araştırma faaliyetleri yapabilecek. Kömür madenlerine ilişkin ruhsatlar, rezerv kaybına sebep olmayacak şekilde, elektrik üretimine yönelik olmak üzere Bakanlık onayı ile ayrı ruhsatlara bağlanabilecek. Özel mülkiyete konu taşınmazların yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak belirlenmesi halinde, söz konusu alanlar üzerinde acele kamulaştırma yapılabilecek.

Düzenlemeyle, elektrik dağıtım ve görevli tedarik şirketlerinin kayıp­ kaçak, sayaç okuma, perakende satış hizmet, iletim sistemi kullanım ve dağıtım bedelini tüketiciden alması yasal altyapıya kavuşuyor. EPDK tarafından, belirlenen hedef oranlarını geçmemek kaydıyla kayıplara ilişkin maliyetler dağıtım tarifelerinde yer alacak ve tüketicilere yansıtılacak.

Genel Kurul, bu hafta salı, çarşamba ve perşembe günleri çalışacak.

Siyasi partilerin grup toplantıları, Salı günü gerçekleştirilecek.

-Komisyonlar

TBMM'deki ihtisas ve araştırma komisyonları da gündemlerindeki konuları ele alacak.

KİT Komisyonu, denetimlerini sürdürecek. Komisyon; 1 Haziran Çarşamba günü yapacağı toplantıda TCDD ve bağlı ortaklıkları ile Et ve Süt Kurumunun, 2 Haziran Perşembe günü ise İller Bankası ve Türk İhracat Kredi Bankasının (EXİMBANK) 2013-2014 yılı hesaplarını inceleyecek.

Çocuk İstismarını Önleme Araştırma Komisyonu, akademisyenleri dinlemeye, 1 Haziran Çarşamba günü yapacağı toplantısıyla devam edecek.

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title