Haberler

TBMM'de 23 Nisan Hazırlığı

TBMM Başkanvekili Bahçekapılı: "Hatay Medeniyetler Korosu konserini, dışarıda video mapping gösterisi ile birlikte vermeyi planlıyorduk. Ancak video mapping gösterisinin teknik gerekleri açısından, iki organizasyonu birlikte düzenleme olanağı kalmadı" "Bu gösteri üzerinden bir polemik yaratılmasını ve.

TBMM Başkanvekili ve Kültür Sanat ve Yayın Kurulu Başkanı Ayşe Nur Bahçekapılı, 23 Nisan'da, TBMM'deki etkinlikler kapsamında Hatay Medeniyetler Korosu konserini, dışarıda video-mapping gösterisi ile birlikte vermeyi planladıklarını, ancak video-mapping gösterisinin teknik gerekleri açısından iki organizasyonu birlikte düzenleme olanağı kalmadığını belirterek, "Bu gösteri üzerinden bir polemik yaratılmasını ve siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum" dedi.

Bahçekapılı, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in bilgisi dahilinde, Kültür Sanat ve Yayın Kurulu olarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, farklı etkinliklerle kutlamak için yaklaşık 6 aydır çalıştıklarını belirtti.

Etkinliklerle ilgili planların içinde video-mapping gösterisi ve Hatay Medeniyetler Korosu'nun vermesi öngörülen konserin de yer aldığını anımsatan Bahçekapılı, şunları kaydetti:

"Konseri, dışarıda video-mapping gösterisi ile birlikte vermeyi planlıyorduk. Ancak video-mapping gösterisinin konumlanması, özellikleri ve teknik gerekleri açısından, iki organizasyonu birlikte düzenleme olanağı kalmadı.

Basında yer alan birtakım haberler doğrultusunda, bu gösteri üzerinden bir polemik yaratılmasını ve siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum.

Bir üyemiz dışında komisyon olarak düşüncemiz, Türkiye'deki tüm dillerin bizim ortak dilimiz olduğu ve kardeşlik paydamızda önemli bir yeri bulunduğudur." - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ayşe Nur Bahçekapılı 23 Nisan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title