Haberler

TBMM'de 2015 Bütçe Görüşmeleri

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Toplumsal şiddetle, kadına yönelik şiddetle etkin mücadele için 77 milyon el ele vermek zorundayız" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Toplumsal şiddetle, kadına yönelik şiddetle etkin mücadele için 77 milyon el ele vermek zorundayız" dedi.

Bakan İslam, TBMM'de 2015 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı ve 2013 Kesin Hesap Kanun Tasarısı görüşmelerinde konuştu. İslam, kamunun sosyal yardım ve hizmet harcamalarının 2014 yıl sonu itibarıyla 26 milyar 561 milyon liraya ulaşmasının beklendiğini ifade ederek, böylece 2002'de gayrisafi yurtiçi hasılaya oranı yüzde 0,5 olan sosyal yardım ve hizmet niteliğindeki transferlerin 2014 yıl sonu itibarıyla yüzde 1,51'e çıkmasının sağlanacağını kaydetti. Bakan İslam sözlerine şöyle devam etti:

"Erken yaşta, çocuk yaşta ve zorla evlilikler insanlık suçudur. Ben bunu söylüyorum, masumane olduğunu söylemiyorum. Erken yaşta ve zorla yapılan evlilikler insanlık suçudur. Ancak, sözünü ettiği konuşmada şunu söyledim ben, 'erken yaşta ve zorla evlendirilen çocukların bir kısmının anneleri de erken yaşta ve zorla evlendirildikleri için bunun hayatın olağan akışı içerisinde bir şey olduğunu zannediyorlar. Yaptıklarının bir suç olduğunun farkında değiller. Masumane olduğunu zannediyorlar.'"

Bakan İslam, Türkiye'de kadına karşı şiddetin sorun olmaya devam ettiğini vurgulayarak, "Hükümet ve Bakanlık olarak bu konudaki tedbirler yüzde 100 netice verinceye kadar 'kadına yönelik şiddet' adı verilen bu insanlık suçuyla mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu konunun tüm taraflarını bir an önce bağcı dövmekten vazgeçip bizimle, sizinle birlikte çalışmaya davet etmenizdir. Toplumsal şiddetle, kadına yönelik şiddetle etkin mücadele için 77 milyon el ele vermek zorundayız. Bunu bir toplumsal proje olarak ele alıp birlikte çalışmak zorundayız" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ayşenur İslam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title