Haberler

TBMM Başkanvekili Aydın Açıklaması

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "15 Temmuz bir milattır.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "15 Temmuz bir milattır. Bu tarihi, kitaplar altın harflerle yazacaktır. Bu tarih de bu büyük milletin yeniden uyanışını küllerinden yeniden doğuşunu yazacaktır." dedi.

Adıyaman Valiliği önündeki meydanda toplanan vatandaşlara seslenen Aydın, halkın 24 gündür ilk günkü aşkla, heyecanla meydanları doldurduğunu söyledi.

Adıyaman halkı olarak "Türkiye pazara kadar değil mezara kadar" dediklerini ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"15 Temmuz bir milattır. Bu tarihi, kitaplar altın harflerle yazacaktır. Bu tarih de bu büyük milletin yeniden uyanışını ve küllerinden yeniden doğuşunu yazacaktır. 15 Temmuz'u kitaplar, bir milletin iradesine nasıl sahip çıktığını, geleceğine nasıl sahip çıktığını, darbecilerin tanklarına karşı göğsünü nasıl siper ettiğini, günlerce haftalarca çoluk çocuk, yaşlı büyük, kadın erkek demeden nöbet tuttuğunu altın harflerle yazacaktır. Bu millete helal olsun."

Aydın, 15 Temmuz'da Türk milletinin darbe girişiminde bulunanlara karşı direnişinin nasıl olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini kaydetti.

15 Temmuz'un kahraman şehitlerden de bahsedeceğini dile getiren Aydın, "Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Şehitlerimizin ve gazilerimizin aileleri için başlatılan yardım kampanyasına ne olursun denizde damla misali hep birlikte katkı verelim. Onlar sizin, bizim vatan ve bayrağımız için canlarını gözünü kırpmadan feda ettiler. Bu millet öyle büyük mücadele verdi ki, dillerinde Allah-u Ekber, göğsünde imanla geleceğine sahip çıktılar. Sizler cam çerçeve indirmediniz. Sizler hiç kimsenin canına malına kast etmediniz. Allah hepinizden razı olsun." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Aydın Adıyaman Türkiye Politika Güncel Haberler

title