Haberler

TBMM Başkanvekili Aydın Açıklaması

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Hiç kimse bir daha darbeyi aklının köşesinden bile geçirmeye cesaret etmeyecektir çünkü bu millet bir destan yazdı." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) yapılmak istenen darbenin girişimde kalması dolayısıyla Kahta Kaymakamlığı ve Belediye tarafından Kaymakamlık önünde kurban kesildi.

Burada vatandaşlara seslenen Aydın, bugünlerde millet olarak kenetlenmenin önemli olduğunu belirtti.

Düşüncesi, dili, etnik yapısı ve inancına bakılmadan millettin kendi geleceğini kurtarmak adına, zulmün karşısında tek vücut olduğunu vurgulayan Aydın, milletin birlikte hareket ederek bu belayı def ettiğini söyledi.

Bu milletin ferdi olmaktan onur ve gurur duyduklarını ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

"Hiç kimse bir daha darbeyi aklının köşesinden bile geçirmeye cesaret etmeyecektir çünkü bu millet bir destan yazdı. Bu millet bir tarih yazdı. Bütün dünya bu milleti ayakta alkışlıyor, Kabe'de sizler için, bizler için dua ediliyor. Biz sadece Türkiye'nin değil, ümmetin tek umut ışığıyız. Bu ümmetin geleceği, dünya barışının geleceği, sizlere, bizlere emanettir. Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'a emanettir. Bu ülkede Aleviler, dindar kardeşlerimiz veya değişik düşünce ve ideolojilere sahip olanlar sıkıntılar gördü. Bu ülkedeki herkes bir şekilde sıkıntılar yaşadı. Fakat bundan sonra sıkı sıkıya kenetlenerek, omuz omuza vererek hepsinin hakkından el birliğiyle geleceğiz inşallah."

Sokaklarda sabahlara kadar nöbet tutacaklarını, gündüzleri de akşama kadar yine sahada olacaklarını aktaran Aydın, "Bu mücadelede tanklar, F16'lar vız gelir. Çünkü biz göğsümüzü siper etmeye hazırız. Çünkü biz bir davaya inandık. Hakka inandık, halka güvendik. Bu inançla, bu güvenle birbirimize kenetlenerek bu belaların defini hep beraber sağlayacağız." dedi.

Aydın'ın konuşmasının ardından Kahta İlçe Müftüsü Metin Aykut'un duası eşliğinde 10 koyun kurban edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Aydın Kahta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title