Haberler

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın Samsat İlçesini Ziyaret Etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, İl Genel Meclis Başkanı İrfan yılmaz ve bir grup partili ile birlikte Samsat ilçesini ziyaret etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, İl Genel Meclis Başkanı İrfan yılmaz ve bir grup partili ile birlikte Samsat ilçesini ziyaret etti.

İlk olarak Samsat Belediyesini ziyaret eden TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ve İbrahim Halil Fırat, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Samsat ilçesinin sorunlarına ilişkin bilgiler sunan Başkan Fırat, Samsat ilçesinde yürütülen çalışmalarda, kendilerine desteklerini esirgemeyen Ahmet Aydın'a teşekkür etti.

Daha sonra 10 Yataklı Samsat Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan Aydın ve beraberindekiler, Samsat Kaymakamı Kürşad Atak'tan hastane inşaatı ve diğer çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

130 kişinin çalıştığı tekstil atölyesini gezen Aydın son olarak Sahabe Safvan bin Muattal Cami ve Külliyesi'nde incelemelerde bulundu.

Aydın, baraj diyarında, Sahabenin şehrinde güzel insanların yaşadığı Samsat ilçesinde olmaktan dolayı mutlu olduğunu, burada Ramazanın bereketini hep beraber yaşamak istediklerini belirtti.

Aydın, "Samsat ilçemizde hem şehir içinde yapılan yeni yolları hem de karayolunda yapılan yolları ve 7-8 ay önce temeli atılan ve önümüzdeki iki ay içerisinde müştemilatı ile birlikte teslim edilecek olan 10 yataklı Devlet Hastanesi inşaatını yakından görmek istedik. Samsat ilçemize en sağlıklı hizmeti vermiş olacağız. Ben şimdiden Samsatlı hemşerilerimize hayır olsun diyorum. Daha önce tek bir hekimi olmayan Samsat ilçemizde şimdi 10 hekim görev yapmaktadır. Adıyaman'da hastanesiz yer kalmayacak dedik ve Samsat ilçemizde de nihayet hastanemizi yaparak sözümüzde durduk. Ben başta sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanlarımız, Sağlık Bakanlarımız, Valilerimiz, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birileri bu Ramazan ayında bile hizmetin gelmemesi için elinden geleni yapıyor ama biz ne olursa olsun hizmetlerimize devam edeceğiz. Bu ülke hepimizin. Hep birlikte barış ve kardeşlik içinde yaşamaya devam edeceğiz" dedi.

Aydın, Sahabe inşaatını gezerken ise yaptığı açıklamada Samsat'ta mukim olan Sahabe Safvan bin Muattal kabrinde yapılan cami inşaatının hep birlikte omuz omuza vererek yapıldığını, açık alanı ile birlikte 5 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği eserin farklı kaynaklardan beslenerek yapıldığını ifade etti.

Aydın açıklamasında, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteği ile cami inşaatından sonra peyzaj ve çevre düzenlemesi yapılacaktır. Görüldüğü gibi Samsat ilçemizde birkaç alanda hizmetlerimiz sürüyor. Samsat ilçemizde yüzün üzerinde kişinin çalıştığı konfeksiyon atölyesini gezdik. Buda ilçe istihdamına büyük ölçüde katkı sunmaktadır. Bizim farkımız işte budur. Birileri mescit yıkar biz külliye yaparız. Birileri terör örgütlerinin propagandasını yapar, onların cenazesine katılır biz şehitlerimizi tekbirlerle uğurlarız. Birileri hizmet gelmesin diye iş makinesi yakar, biz iş makinelerini milletimizin hizmetinde çalıştırırız. Birileri yatırımlar gelmesin diye çukur kazar biz yatırımlar için temeller kazarız. Bugün yine altı şehidimiz var. Böylesine mübarek günlerde bile hiçbir kıstas tanımayan, hiçbir değeri olmayan, camilerimize saldıran bu terör belasının bitmesi için dua edelim. Bu vatanın tek millet, tek bayrak, tek devlet olarak yoluna devam etmesi, hepimizin birliği ve kardeşliği anlamında terör karşısında bir olacağız. Üzerimize ne düşüyorsa yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Aydın Adıyaman Samsat Yerel Haberler

title