Haberler

TBMM Başkanlığına Adaylık Başvuruları

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Meclis Başkanı adaylığı başvurusunu TBMM Genel Sekreterliği'ne sundu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Meclis Başkanı adaylığı başvurusunu TBMM Genel Sekreterliği'ne sundu.

Yılmaz, başvurunun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AK Parti Grup başkanvekillerinin de kendisini aday gösterdiğine dair dilekçeyi Meclis Genel Sekreterliği'ne sunduğunu belirten Yılmaz, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yılmaz, "Meclis'teki 550 milletvekilinin de desteğine talibiz, oyuna talibiz. Eğer milletvekillerimiz teveccüh gösterirler de seçilirsek tüm 77 milyonu kucakladığımız gibi Meclis'te de 550 milletvekilinin her birisini kucaklayan ve bu seçim sonuçlarının gösterdiği uzlaşmayı gerçekleştirmek için bir başkanlık yapacağımı düşünüyorum" dedi.

"Destek turuna çıkacak mısınız?" sorusu üzerine Yılmaz, çıkacağını, siyasi parti liderlerini ziyaret edeceğini bildirdi.

"Planlamayı yaptınız mı?" sorusuna Yılmaz, "Talepte bulunduk sayın Genel başkanlardan. Müsait olduklarında, döndüklerinde kendilerini ziyaret edeceğim ve desteklerini talep edeceğim" yanıtını verdi.

Yılmaz, "Bakanlık görevinizi bıraktınız mı?" sorusu üzerine de seçildiği gün bakanlık görevinden ayrılacağını söyledi.

"Meclis Başkanlığı'nın koalisyon hesaplarının bir paydası olduğu söyleniyor" ifadesi üzerine Yılmaz, "Ben sadece kendi bölümüme düşeni söylüyorum. Diğeri AK Parti'nin karar organlarıyla görüşülecek husustur" karşılığını verdi.

"Kaçıncı turda seçileceksiniz?" sorusuna karşılık "Umudumuz ilk turda. 550 milletvekilinin desteğine talibiz. Biz hayırlısını diliyoruz" dedi.

Bu arada Yılmaz, adaylık başvurusunu, AK Parti Grup başkanvekilleri Naci Bostancı, Ahmet Aydın, eski AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Müdürü Halil Ergen ile TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu'na verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da Yılmaz'ın adaylığı için AK Parti grup başkanvekillerinin imzasının bulunduğu dilekçeyi Neziroğlu'na sundu.

Kaynak: AA / Politika

İrfan Neziroğlu Ahmet Aydın Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title