Haberler

TBMM Başkanı Yılmaz, Sivas'ta

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Hedefimiz, şehirlerimizi insan dostu, çevre dostu, estetik, katılımcı ve müreffeh marka şehirler haline getirmektir.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Hedefimiz, şehirlerimizi insan dostu, çevre dostu, estetik, katılımcı ve müreffeh marka şehirler haline getirmektir. Kimlikli ve kişilikli şehirler oluşturmaktır" dedi.

Yılmaz, Sivas Belediyesi tarafından Cumhuriyet Üniversitesi Kampüsü'ne yapılan "İsmet Yılmaz Bulvarı ile İsmet Yılmaz Köprüsü ve Köprülü Kavşağı"nın açılış törenine katıldı.

Yapımı tamamlanan çalışmalara isminin verilmesinden onur duyduğunu belirten Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, bulvar, köprü ve köprülü kavşağın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Sivas'ın daha iyisini hak ettiğini belirten Yılmaz, "Şehir bizim tasavvurumuz aynı zamanda medeniyet tasavvurumuzdur. Şehir mirasımız aynı zamanda medeniyet mirasımızdır. Sivas'tan bahsedince mutlaka Selçuklu'dan bahsediyoruz. Sivas'tan bahsedince mutlaka Osmanlı'dan bahsediyoruz ve Cumhuriyet döneminden bahsediyoruz. İşte üç uygarlığın birikimi Sivas'ta var. Şehre bir yapı eklerken hem bugünün Sivas'ına ve insanına karşı hem de yarının Sivas'ına ve gelecek nesillere karşı sorumlu olduğumuzu biliyoruz" diye konuştu.

Yarını imar etmenin sorumluluğunu omuzlarında taşıdıklarını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Şehre eklediğimiz her yapının, şehre bir değer katmasını, insanımızın daha huzurlu ve mutlu olmasına vesile olmasını istiyoruz. Kimlikli ve kişilikli şehirler oluşturarak insanların yaşam kalitesini artırmaya çalışıyoruz. Hedefimiz, şehirlerimizi insan dostu, çevre dostu, estetik, katılımcı ve müreffeh marka şehirler haline getirmektir. Kimlikli ve kişilikli şehirler oluşturmaktır. Böylelikle vatandaşlarımızın şehirlerdeki yaşam kalitesini artırmaya çalışıyoruz. Sivas'ın nüfusu ne olursa olsun ama Sivas'ta yaşayan insanlarımızın yaşam standartları artırmak bizim öncelikli sorumluluğumuzdur. Şehirlerde yeni gelişen alanlarda kişi başına 10 metrekare olan yeşil alan şartını, 15 metrekareye çıkarıyoruz. Tarihi kültürel ve estetik değerlerimize uyumlu kentsel dönüşüm projelerini hayata geçireceğiz. Kentlerin tarihi ve kültürel kimliğini ortaya çıkaracağız ve tarihi şehir merkezlerine ayrı bir canlılık kazandıracağız."

Konuşmanın ardından Yılmaz, Vali Alim Barut, AK Parti Sivas milletvekili adayları ve il protokolü, İsmet Yılmaz Bulvarı, Köprüsü ve Köprülü Kavşağının açılışını yağmur altında kurdele keserek gerçekleştirdi.

"Vatandaşımızın ev almasını kolaylaştıracağız"

TBMM Başkanı Yılmaz ve beraberindekiler açılışın ardından Esentepe TOKİ konutları yanında TOKİ tarafından inşa edilecek 224 konutun temel atma törenine katıldı.

Yılmaz, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, halka verilen en güzel hizmetlerden birinin onları konut edindirmek olduğunu söyledi. İnsanları tasarrufa teşvik ederek ev almalarını önümüzdeki dönemde kolaylaştıracaklarını belirten Yılmaz, "Ev almak için konut hesabı açan ve yüzde 25 peşinat biriktiren vatandaşımıza kamu olarak yüzde 15 biz vereceğiz" dedi.

TOKİ eliyle emeklileri uygun koşullarda ev sahibi yapacaklarını aktaran Yılmaz, "Emeklilerimizin 240 taksitle ve aylık 250 lira bedel mukabilinde konut sahibi olmalarını sağlayacağız" ifadesini kullandı.

Yılmaz, Sivas'ın TOKİ'den en çok hizmet alan şehirlerin başında geldiğini dile getirerek, Sivas'ta ve ilçelerinde yapılacak ve yapılması planlanan TOKİ çalışmalarına değindi. Vatandaştan kendilerine güvenmelerini isteyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Menzile yüz akıyla varmanın şartı, bu halkın rızasını kazanmakta. Bu halkın rızası da bu halka hizmetle oluyor. Dolayısıyla da Allah nasip ederse inşallah ülkemizdeki birlik, beraberlik, istikrar devam ederse inşallah her insanımızı konuta kavuşturacağız ve her insanımızı işe kavuşturacağız. Onun için herkesin evi barkı işi olsun diyoruz. Yapar mıyız? Bu ana kadar yaptıklarımız hiç şüpheniz olmasın ki bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır. Bir olursak, beraber olursak ne Sivas'ın ne de Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur."

Başkan Yılmaz ve il protokolü, konuşmaların ardından butona basarak temsili olarak konutların temelini attı.

Kaynak: AA / Yerel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Selçuklu Köprülü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title