Haberler

TBMM Başkanı Yılmaz: Farklılıklardan Korkan Devlet Çağdaş Olamaz (2)

'anadolu'nun TAC MAHAL'İ DİVRİĞİ ULU CAMİİ'DİR' Sivas'taki programın ardından TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Divriği Ulu Camii ve Daruşşifası'nın UNESCO Dünya Mirası'na alınmasının 30'ıncı yılı nedeniyle Divriği İlçesi'nde düzenlenen etkinliklere katıldı.

'anadolu'nun TAC MAHAL'İ DİVRİĞİ ULU CAMİİ'DİR'

Sivas'taki programın ardından TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Divriği Ulu Camii ve Daruşşifası'nın UNESCO Dünya Mirası'na alınmasının 30'ıncı yılı nedeniyle Divriği İlçesi'nde düzenlenen etkinliklere katıldı. Daruşşifada yapılan programda konuşan Meclis Başkanı Yılmaz, Divriği Ulu Camii ve Daruşşifası'nın günümüze gelen önemli eserlerden biri olduğunu söyledi. Türkiye'de bir çok eserin UNESCO listesinde olduğunu belirten Yılmaz,  "Sivas taç ise tacın incisi Divriği'dir. Ama Divriği taç ise Divriği'nin incisi de ulu camiidir. Eğer Ulu Cami Divriği'nden alınırsa taç incisiz kalmış olur. Divriği'yi de Sivas'tan alırsak o zaman da Sivas incisiz kalmış olur. Divriği büyük bir zenginliğimizdir. Bu eserlere gözümüz gibi bakmamız lazım" dedi. Yılmaz konuşmasının devamında, "Bu tarz etkinliklerle bu eserleri tanıtıp farkındalık oluşturmamız lazım. Buraya ne yapılsa az. Bu eserlerin korumasını iyi yapmak lazım, orjinalliğini bozmadan yaklaşık 800 yıl öncesinden bugünlere gelen insanlığın ortak mirası olan eseri inşallah bizde, bizden sonraki nesillere de aktarırız" diye konuştu. Divriği Ulu Camii'nin Anadolu Coğrafyası'nın Tac Mahal'i olduğunu belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"İnsan yaşadığı yere benzer, bu eserleri yapanlar da bu coğrafyanın insanı illa bu eseri bir kıyaslamak gerekirse dünyanın 7 harikasından biri olan Tac Mahal ile kıyasmalak lazım. Niye Tac Mahal'i diyorum, Tac Mahal de bir sevgi üzerine yapıldı. Bir sultan, şah hanımı için bir eser yaptı dolayısıyla Anadolu Coğrafyası'nın Tac Mahal'i hangisidir desek bu Anadolu Coğrafyası'nın Tac Mahali Divriği Ulu Camii ve Darulşşifasıdır."

Konuşmaların ardından Sivas Valisi Alim Barut, TBMM Başkanı Yılmaz'a günün anısına 57'inci Alay Sancağı hediye etti. Program, Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun şifa müziği dinletisiyle sona erdi. Meclis Başkanı Yılmaz daha sonra darüşşifada açılan nakış, keçe ve seramik sergisini gezdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Divriği Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title