Haberler

TBMM Başkanı Yılmaz Açıklaması

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Tek başına kurtulmak yok hep beraber, bir şey başaracağız hep beraber, bir yolda yürüyeceğiz hep beraber, o bakımdan birliğimiz beraberliğimiz her şeyin önündedir" dedi.

Yılmaz, Şarkışla'da muhtarlarla bir araya geldi. Daha sonra Gemerek ilçesindeki Konferans Salonu'nunda vatandaşlara hitap eden İsmet Yılmaz, halka hizmetin önemli olduğunu vurgulayarak, "Halka hizmet yaparsan rızasını alırsan işte o zaman menzile varırsın. Bizim de ilkemiz gayemiz menzile yüz akıyla varmak. Tek başına kurtulmak yok  hep beraber, bir şey başaracağız hep beraber, bir yolda yürüyeceğiz hep beraber,  o bakımdan birliğimiz beraberliğimiz her şeyin önündedir" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasında 7 Haziran seçimlerine de değinen Yılmaz,  "Bu aziz milletim bütün geçen süreçleri de dikkate alarak en doğruyu en iyiyi seçeceklerine inancım tamdır. Çevremiz bir ateş çemberi içerisinde Türkiye'de de güçlü bir iktidara ihtiyaç var. Zayıf iktidarlar, güçsüz iktidarlar, ne zaman gelip ne zaman gideceği belli olmayan iktidarlar, Türkiye'nin hele bu coğrafyadaki sorunlarını çözme yeteneğinden uzaktırlar" diye konuştu.

Süreklilik ve istikrar olmazsa bir eser ortaya çıkmayacağını vurgulayan TBMM Başkanı Yılmaz, bu seçimlerin en büyük etkisinin yurt dışındaki yatırımcının Türkiye'ye yatırımlarını ertelediğini kaydetti.

Yılmaz, yurt dışındaki yatırımcı yatırım programını ertelediği zaman, Türkiye'nin gelişmesi, istihdamı ve büyümesinin duracağını bildirdi.

"Koalisyonlu yıllara geri dönersek büyüme düşer"

Koalisyon durumunda Türkiye'nin büyüme rakamının düşeceğine dikkati çeken Yılmaz, şu görüşlerini paylaştı:

"Herkes elini vicdanına koysun karar versinler. Koalisyonlu yıllardaki Türkiye'nin büyüme oranına baksın bir de tek parti iktidarları dönemindeki büyüme oranına baksın. Büyüme oranlarının yüksek olduğu dönemlerde yeni yeni iş sahaları açılır ve evlatlarımızı işe kavuşur. Eğer koalisyonlu yıllara geri dönersek büyüme düşer. Geçmiş tecrübeler bunu gösteriyor ki koalisyonlu dönemlerde Türkiye'nin büyümesi durmuştur."

Ekonomi ve demokraside istikrarın önemine vurgu yapan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Önümüzde seçime gidiyoruz. Önümüzdeki dönemde tek başına iktidar mı istiyoruz, koalisyonu mu istiyoruz? Hangisi Türkiye için daha hayırlıdır, daha faydalıdır ona karar verecek ve ona göre oyunu kullanacak. Ama Türkiye'nin bulunduğu bu coğrafyada bizim bir ve beraber olmamız lazım, bizim bölünmememiz ve güçlerimizi parçalanmamamız lazım. Memleket meselesinin olduğu yerlerde kırgınlıklar ve küskünlükler unutulur. Ağacı değil ormanı görmek lazım. bu dönem birlik olmaz zamanı. Gücümüzü paylaştırmayacağız, bölünmeyeceğiz, parçalanmayacağız, kırgınlıkları, küskünlükleri unutacağız ve bir olacağız. Bizim birliğimiz gücümüzdür. Bizim birliğimiz Türkiye'nin gücüdür. Muhakkak ki bu dönemde bu dönemde çok hizmet yapıldı. Ama hiç hizmet yapılmasaydı bile yine bizim bir ve beraber olmamız."

TBMM Başkanı Yılmaz, tam bağımsız ülkenin Türkiye'nin hayali olduğunu ve bunun da savunma sanayinde yeterli olmakla mümkün olabileceğini belirterek, yapılan hizmetlerin en büyüğünün de bu millete öz güvenini kazandırmak olduğunu aktardı.

Bir millette öz güvenin yerleşmesi için geçmiş tarihi birikiminin olması gerektiğini anlatan Yılmaz, "Bir olursak, beraber olursak geçmişimizden daha şanlı günlere ulaşırız" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Şarkışla Gemerek Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title