Haberler

TBMM Başkanı Kahraman ve Başbakan Yardımcısı Türkeş KKTC'de

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’le birlikte KKTC’ye düzenlediği ziyaret kapsamında Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın kabrini ve Kıbrıs Harekâtı’nda şehit olan Türk askerlerinin mezarlarının bulunduğu Boğaz Şehitliği’ni ziyaret etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'le birlikte KKTC'ye düzenlediği ziyaret kapsamında Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın kabrini ve Kıbrıs Harekatı'nda şehit olan Türk askerlerinin mezarlarının bulunduğu Boğaz Şehitliği'ni ziyaret etti.

Denktaş'ın kabrine çelenk sunulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kabir defterinin imzalanmasıyla tamamlanan törene Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş de katıldı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, kabir özel defterine şunları yazdı:

"Kurucu Cumhurbaşkanı Muhterem Denktaş, Kıbrıs Türk halkından aldığınız güçle başlayan özgürlük mücadelesinin meyvesi ve en büyük eseriniz olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak sizi ziyaret ediyorum. Bu vesileyle Anavatan ve Garantör ülke Türkiye Cumhuriyeti'nin milli mücadele ruhunun açtığı yolda ilerleyen Kıbrıs Türk halkına karşı kardeşlik hukukunun ve tarihi sorumluluklarının gereğini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla yerine getirmeye devam edeceğini teyit ederek, aziz hatıranızı minnet ve saygıyla anıyor rahmetler niyaz ediyorum."

Kahraman, özel deftere yazdığı mesajı imzalamasının ardından okudu. Kahraman'a ziyaret sırasında KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, KKTC Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, KKTC Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali ile diğer yetkililer eşlik etti.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman daha sonra Boğaz Şehitliği'ni ziyaret etti. Kahraman şehitliği ziyaretinde, anıta çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu, şehitlik özel defterini imzaladı. Ziyaret, kabirlere çiçek bırakılmasıyla sona erdi. TBMM Başkanı Kahraman'a şehitliği ziyaretinde Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, GKK Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter ve diğer yetkililer eşlik etti.

TBMM Başkanı Kahraman şehitlik özel defterine şunları yazdı:

"Kahraman Kıbrıs Türk halkının hürriyeti uğruna verdiği varoluş mücadelesinde canlarınızı feda ederek kutsal şehadet mertebesine ulaştınız, Paha biçilmez kahramanlıklarınız Yüce Türk Ulusunun şanlı tarihindeki müstesna yerini daima muhafaza edecektir. Canlarınız pahasına kurulan ve esenlik içinde geleceğe güvenle bakan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, yeni nesillere umut ve cesaret vermeye devam edecektir. Özgür ve insanca yaşamak için canlarını feda etmekten çekinmeyen Büyük Türk Milleti'nin kahraman mücahitleri; hepinizi minnetle anıyor rahmetler niyaz ediyorum."

Kahraman ayrıca Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük'ün Anıt Tepe'deki kabrini etti ve KTBK Komutanı Korgeneral Bozkurt'a da ziyarette bulundu. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Rauf Raif Denktaş İsmail Kahraman Tuğrul Türkeş Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title