Haberler

TBMM Başkanı Kahraman'ın Kabulü

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Şeyhülislam Allahşükür Paşazade ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kahraman, kabülde yaptığı konuşmada Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi bir büyük badireyi atlattığını, ülkede darbeler döneminin kapandığını söyledi.

Halkın ilk defa darbeye karşı sokağa çıktığını, bir bütün halinde mücadele ettiğini belirten Kahraman, "Millet darbeyi yendi. Bu noktada öncülüğü yapan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Meydanlara çağırdı. Allah razı olsun. Bir başka meydana çağıran oldu şerefelerden, minarelerden. Selalar çağırdı." diye konuştu.

Kahraman, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle Meclise geçmiş olsun ziyaretinde bulunan heyete teşekkür ederek, gösterdikleri desteğin çok önemli olduğunu vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez de Kahraman'a kendilerini kabul etmesinden dolayı duydukları memnuniyeti ifade etti.

15 Temmuz gecesi dost ve kardeş ülkelerin diyanet işleri başkanlarının kendisiyle irtibata geçerek, yaşadıkları üzüntüyü aktardıklarını ifade eden Görmez, bunun tarihi ve önemli bir destek olduğunu kaydetti.

Kafkas Müslümanları İdaresi· Başkanı Şeyhülislam Allahşükür Paşazade ise sözlerine geçmiş olsun dileğinde bulunarak başladı.

Türkiye'nin büyük bir imtihandan geçtiğinin altını çizen Paşazade, Azerbaycan halkının da Türkiye ile aynı üzüntüleri paylaştığını, duaları ile Türk halkının yanında olmaya çalıştığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı darbeye karşı meydanlara çağırmasına işaret eden Paşazade, "Milyonlarca insan sokaklara döküldü. Öz birliğini, öz devletini korudular." diye konuştu.

Paşazade, darbe girişiminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdinov da Rusya Müslamanları olarak Türkiye'de yaşanan üzücü olayı gözyaşları ile takip ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin çok büyük bir imtihanı başarıyla geçtiğini vurgulayan Gaynutdinov, ülkenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la hareket ettiğini ve demokrasinin kazandığını söyledi. Rusya Müslümanları olarak Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin güçlenmesinden yana olduğunun altını çizen Gaynutdinov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmelere işaret etti. Gaynutdinov, görüşmelerin olumlu geçtiği yönünde haberler olduğunu belirterek, iki ülke için hayırlı kararların alınması ve dostluğun güçlendirilmesini dilediklerini ifade etti.

Heyette bulunan Bosna Hersek Reisül Uleması Husein Kavazovic ile Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Ternava da darbe girişimi nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti, Türk halkının yanında olduklarını anlattı.

Konuşmaların ardından Kafkas Müslümanları İdaresi· Başkanı Şeyhülislam Allahşükür Paşazade, Azerbaycan halkı tarafından 15 Temmuz demokrasi kahramanlarının yaralarının sarılması için gönderilen 100 bin dolara dair sembolik çeki de Meclis Başkanı Kahraman'a sundu.

Kahraman da Azerbaycan halkının duyarlılığına teşekkür etti.

Heyet, Meclisi gezdi

Öte yandan Görmez ile Kafkas Müslümanları İdaresi· Başkanı Şeyhülislam Allahşükür Paşazade ve beraberi·ndeki· heyet, Meclisi gezdi ve FETÖ'nün darbe girişiminde bombalanarak zarar gören yerleri inceledi.

Görmez, burada yaptığı açıklamada, darbe girişiminin yaşandığı andan itibaren heyetteki din görevlileri ile iletişim halinde olduklarını söyledi. Türkiye'ye dost ülke vatandaşlarının da Türk halkı ile gözyaşı döktüğünü aktaran Görmez, "Türkiye'de minarelerden selalar okunmaya başladığında onlarda da başladı, onlar da bizlerle birlikte dua ettiler." diye konuştu.

Kafkas Müslümanları İdaresi· Başkanı Paşazade de Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi çok büyük bir acı yaşadığını, kendilerinin de bu acıyı en derinden hissettiklerini ifade etti.

Yaşananları Türkiye halkı için bir imtihan olarak nitelendiren Paşazade, "Türk halkı kendi özünü koruyabildi, öz devlet rehberinin arkasından gidebildi. O gece şehit verdi ama inşallah o şehitlerin kanı yerde kalmayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Paşazade, Türkiye halkının bundan sonra da böyle girişimlere izin vermeyeceğini ifade etti.

Kaynak: AA / Politika

İsmail Kahraman Mehmet Görmez Türkiye Politika Güncel Haberler

title