Haberler

TBMM Başkanı Çiçek'ten Olağanüstü Toplantı Çağrısı

Güncelleme:

TBMM Başkanı Çiçek, TBMM Genel Kurulunu, 28 Ağustos Perşembe günü saat 14.00'te olağanüstü toplantıya çağırdı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 12. Cumhurbaşkanı adına düzenlenen tutanağın verilmesi ve Cumhurbaşkanının andiçme töreni için TBMM Genel Kurulu'nu, 28 Ağustos Perşembe günü saat 14.00'te olağanüstü toplantıya çağırdı.

CEMİL ÇİÇEK'TEN ÇAĞRI

Çiçek, Meclis'te grubu bulunan partilere gönderdiği yazıda, şunları kaydetti: "TBMM, Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı adına düzenlenen tutanağın verilmesi ve Cumhurbaşkanının andiçme töreni için Anayasa'nın 93. ve TBMM İçtüzüğü'nün 7. maddeleri gereğince 28 Ağustos 2014 Perşembe günü saat 14.00'te olağanüstü toplantıya çağrılmıştır."

PERŞEMBE GÜNÜ ANDİÇME TÖRENİ YAPILACAK

İlk kez halk tarafından Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın andiçme töreni, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin dolduğu gün olan 28 Ağustos Perşembe günü yapılacak.

TBMM OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK

TBMM Genel Kurulu, Cemil Çiçek'in başkanlığında saat 14.00'te olağanüstü toplanacak.
Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'na andiçmek üzere geldiğinde, TBMM Başkanı Cemil Çiçek oturumu açacak ve en yaşlı Başkanvekili sıfatı ile Ayşenur Bahçekapılı vasıtasıyla Erdoğan'ı Genel Kurul salonuna davet edecek. Çiçek, Erdoğan'a 12. Cumhurbaşkanı adına düzenlenen tutanağı Başkanlık Divanı'nda verecek.

ERDOĞAN BÖYLE ANDİÇECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Bahçekapılı ile Genel Kurul kürsüsüne gelecek ve andiçeçek. Anayasa'nın 103. maddesine göre, Erdoğan şu şekilde andiçecek:

"Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine andiçerim."

AYAKTA İZLEYECEKLER

Erdoğan'ın andiçmesini Genel Kurul'da bulunan milletvekilleri ve konuklar ayakta izleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, andiçmesinin ardından İstiklal Marşı okunacak, daha sonra Bahçekapılı ile Genel Kurul salonundan ayrılacak.

SİYAH KIYAFET GİYECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, andiçme töreninde, anayasa ve içtüzük hükümleri gereğince siyah elbise giyecek.

Bahçekapılı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı askeri tören kıtası ile uğurlayacak.

Erdoğan, daha sonra Anıtkabir'e, ardından da Çankaya Köşkü'e çıkarak, görevi 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den devralacak.

Kaynak: AA / Güncel

Ayşe Nur Bahçekapılı Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Gül Cemil Çiçek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (4)

TORANAGA:

MECLİS MECLİS OLALI BÖYLE BAŞKAN GÖRMEDİ. SAVCILIK SORUŞTURMA FEZLEKELERİNİ ALMADIN KOMİSYON OLUŞTURMADIN OLUŞAN KOMİSYONU ÇALIŞTIRMADIN. . . . . AHİRETTE DE İNŞAALLAH SANA AYNISINI YAPARLAR YAPTIĞIN HAYIRLAR ÖNÜNE DEĞİL ARKANDA BİLE OLMASIN.

1
1
yanıtYanıtla
MU AY:

cicek nede resmi gszetede cumhurbaskanligini yayinlattirmiyor neyi korumaya calisyor.

1
0
yanıtYanıtla
MU AY:

gericilerle cahillerin baskani

1
0
yanıtYanıtla
ÖZ BAŞKAN:

Keşke bireyler ağırlıkarını makamlarına koyabilse. Koltuklarına sahip olabilse. . . Ne acı koltuk benim ama koltuğun tekerleri yerde değil. Koltuğu nereye koyarlarsa orda otururum. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title