Haberler

TBMM Başkanı Çicek'in Kurban Bayramı Mesajı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Yakın çevremizde yaşanan acılar, yüzyıl önce milletimizin yaşadığı acıları hatırlatıyor. Kardeşlerimizin yaşadığı acılar hepimizi derinden üzmektedir. Savaştan kaçarak milletimize sığınan 2 milyona yakın insana yardımcı olmak için her türlü desteği sağlıyoruz" dedi.

TBMM Başkanı Çiçek, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk ve İslam dünyasının Kurban Bayramı'nı kutlayarak, "Hepimizin hayatında özel bir yeri olan bayramlar, aramızdaki sevgi ve saygıya dayalı ilişkileri kuvvetlendirmek için önemli fırsatlar sunmaktadır. Hasretlerin dindirildiği, özlemlerin giderildiği bu kutlu günleri birbirimizi sevindirmek için bir fırsata çevirmeliyiz" dedi.

Irak ve Suriye'de devam eden iç savaşlara dikkat çeken Çiçek, "Yakın çevremizde yaşanan acılar, yüzyıl önce milletimizin yaşadığı acıları hatırlatıyor. Kardeşlerimizin yaşadığı acılar hepimizi derinden üzmektedir. Savaştan kaçarak milletimize sığınan 2 milyona yakın insana yardımcı olmak için her türlü desteği sağlıyoruz. Bu bayramı da onların yaşadığı mağduriyet nedeniyle buruk bir şekilde kutlayacağız. Bütün çabamız kardeşlerimizin çektiği sıkıntıların bir an önce sona ermesidir" ifadelerini kullandı.

"Kurban Bayramı'nın amacı yakınlaşmaktır" diyen Çiçek, "Kestiğimiz kurbanlarla Allah'a yaklaştığımız kadar yapacağımız yardımlarla da ihtiyaç sahibi komşularımıza, yakınlarımıza yaklaşırız. Ülkemize sığınan Irak ve Suriyeli kardeşlerimizi de unutmamalıyız. Çünkü onlar bizden gördükleri yardım ve desteği ülkelerine döndüklerinde hep hatırlayacaklardır" dedi.

Trafik kazaları ile ilgili uyarılarda bulunan Çiçek, şunları dedi:

"Bu bayramda da ziyaretler yoğunlaşacaktır. Aşırı hız ve dikkatsizlik nedeniyle meydana gelen kazalar bayramlarda artmaktadır. Ocakların sönmemesi ve yolların kan gölüne dönmemesi içim daha dikkatli ve sabırlı yolculuk edelim." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kurban Bayramı Cemil Çiçek Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title