Haberler

TBMM Başkanı Çiçek'in Kabulü

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, emniyet teşkilatının 170. kuruluş yıldönümü nedeniyle, TBMM Koruma Daire Başkanı Mehmet Ali Keskinkılıç ve beraberindeki heyeti kabul etti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, emniyet teşkilatının 170. kuruluş yıldönümü nedeniyle, TBMM Koruma Daire Başkanı Mehmet Ali Keskinkılıç ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Divan Salonu'ndaki kabulde konuşan Çiçek, polis teşkilatına mensup tüm polislerin bugününü kutladığını söyleyerek, "Ülkemizin birliği, bütünlüğü ve huzuru için hayatlarını kaybeden, şehit ve gazi olmuş herkesi şükranla ve saygıyla anıyorum, bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.

Cemil Çiçek, bir yerde devlet varsa, mutlaka onun güvenlik biriminin de olduğunu ifade ederek, "Bir devletin olmazsa olmazı, en başta güvenlik teşkilatıdır. Onun için, bizim polis teşkilatımız da 170 senedir hepimizin huzurunu sağlamak için canla başla çalışıyor. Biz de bundan büyük bir gurur duyuyoruz. Şunu memnuniyetle ifade ederim ki Türk polis teşkilatı dünyadaki polis teşkilatları içerisinde imkan ve kabiliyeti itibariyle en başta gelen polis teşkilatlarından birisidir. Bunu iltifat olsun diye söylemiyorum, gerçekler bunu gösteriyor. Bununla da gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Türkiye'yi kuran bu yüce çatının güvenliğinin polislere emanet olduğunu belirten Çiçek, "Türkiye çapında olduğu gibi burada da bu görevinizi başarıyla sürdürüyorsunuz. Bundan dolayı, sizlere, geçmişte görev yapanlara ve gelecekte görev yapacaklara teşekkür ediyorum. Polis günü hepinize, hepimize kutlu olsun" dedi.

Keskinkılıç da güvenlik hizmeti vermenin zor bir iş olduğuna işaret ederek, "Meclis'te 24 saat, iç ve dış mekanda verilen bir hizmet. Bu hizmeti verirken biz çok farklı enstrümanlar kullanıyoruz. En büyük enstrüman da insan kaynağı. Meclis'te 650, İstanbul'da da 220 olmak üzere toplam 870 personelle hizmet veriyoruz. Bu hizmeti verirken, özgürlük ve güvenlik dengesinden ödün vermemeye çalışıyoruz. Biz TBMM'nin, milletin iradesini ve egemenliğini temsil ettiği bilinciyle görev yapıyoruz. Buranın manevi şahsiyetine yakışır bir güvenlik hizmeti vermek istiyoruz" diye konuştu.

Keskinkılıç, Çiçek'e çiçek takdim ederken, Cemil Çiçek de TBMM ambleminin olduğu seramik tabak hediye etti.

"Parlamento'nun güvenliğinin en iyi şekilde işlemesi için..."

TBMM Koruma Daire Başkanı Keskinkılıç ve beraberindeki heyet, TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu tarafından da kabul edildi.

Neziroğlu, Parlamento'nun güvenliğinin en iyi şekilde işlemesi için herkesin elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını belirtti.

Meclis adına polislere teşekkür eden Neziroğlu, "İnşallah seçime kadar kazasız belasız geçiririz günleri. 25. Dönem Parlamentosu'nda, burada olduğumuz süre içerisinde en iyi şekilde hizmet vermeye çalışacağız. Sizin eksikliklerinizi elimizden geldiğince giderme gayreti içerisindeyiz. Her türlü isteğinizi bize iletebilirsiniz. Burada olduğumuz sürece, elimizden geldiği kadar çözme çabası içerisinde oluruz. Birlikte burayı örnek kurum yapmaya çalışacağız. Bizim buradaki arkadaşlarımızın hepsinin iyi olması lazım. Temizlikçilere de matbaada çalışanlara da garsona da yasama uzmanına da en iyi olması gerektiğini söylüyorum. Biz birlikte takımız. Zaman zaman, takım içerisinde paslaşmalarda hatalar olabilir, top kayıpları olabilir, kendi kalenize gol atabilirsiniz ama takım ruhunu kaybetmemek önemli. Takım ruhunu kaybetmezsek başarılı oluruz. Ufak tefek olumsuzlukların bizleri etkilememesi lazım" diye konuştu.

Mehmet Ali Keskinkılıç da TBMM Koruma Dairesi Başkanlığı olarak yasama erkine, faaliyetlerine güvenlik hizmeti veren birim olduklarını söyledi.

İstanbul'da 10 tane saray ve köşke güvenlik hizmeti verdiklerine belirten Keskinkılıç, "Biz bu ülkenin kalkınması ve refahı için hizmet ediyoruz. Bunu da yaparken özgürlük ve güvenlik dengesini koruyarak hizmet etmeyi kendimize amaç edindik" dedi.

Neziroğlu ve Keskinkılıç, daha sonra karşılıklı olarak birbirlerine çiçek verdi.

Öte yandan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, TBMM Koruma Daire Başkanı Keskinkılıç'ı ziyaret etti ve çiçek verdi.

Elitaş, polis teşkilatının korku kapısı değil güven kapısı olmasında iktidarın ve polis teşkilatının çok önemli katkıları olduğunu ifade etti.

Uslu da TBMM'nin polisler açısından çalışması en zor yerlerden biri olduğunu belirterek, özgürlük ve güvenlik dengesi içinde çalışmaları sürdürmeye gayret ettiklerini dile getirdi.

Kaynak: AA / Politika

İrfan Neziroğlu Keskinkılıç Cemil Çiçek Türkiye Politika Güncel Haberler

title