Haberler

TBMM Başkanı Adayı Yılmaz, Demirtaş ile Görüştü

AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı adayı İsmet Yılmaz, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti.

AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı adayı İsmet Yılmaz, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti.

HDP Genel Merkezi'ne, beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ve Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ile gelen Yılmaz, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken tarafından karşılandı.

Bu arada, bazı koruma polisleriyle partideki güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı.

Demirtaş ile yaklaşık 20 dakika süren görüşmenin ardından bir açıklama yapan Yılmaz, TBMM Başkanlığı seçimi için parti liderlerini ziyaret ettiklerini belirtti.

Selahattin Demirtaş'ın, "7 Haziran seçim sonuçlarının bir uzlaşma çıkarttığı, uzlaşmayı bütün partilerde zorunlu kıldığı" görüşünü aktardığını ifade eden İsmet Yılmaz, "Seçim sonuçlarının kendilerine verdiği mesajı çok iyi anladıklarını, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde, ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı değil, aksine sorunları azaltıcı, çözüme kavuşturucu, birlik ve bütünlüğünden yana bir tavır sergileyeceğini söylediler" dedi.

Yılmaz, her partinin bir adayı olduğunu hatırlatarak, Demirtaş'ın "HDP'nin birinci ve ikinci turda kendi adayını destekleyeceği, daha sonra da çıkan duruma göre uzlaşma doğrultusunda hareket edeceği" yönündeki ifadelerini paylaştı.

"Biz de yapılacak seçimin, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diledik" ifadesini kullanan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi büyütürsek, büyüyen Türkiye'den 77 milyon vatandaşımız kazanır. Bu coğrafyaya ümidini bağlamış bütün insanlar, bütün mazlum ve mağdur insanlar başları sıkıntıya düştüklerinde gidecekleri bir başka yer yok, başka yere gitmiyorlar. Dedelerinin vatanı olan buraya geliyorlar. Dolayısıyla da Türkiye'yi güçlü tutmak, bir ve beraber tutmak, bizlerin asli vazifesidir. Sayın Genel Başkanı da bu doğrultuda görmüş olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duydum."

"Bizim parti olarak bir adayımız var"

İsmet Yılmaz'ı ve beraberindeki heyeti parti genel merkezinden uğurlamasının ardından ziyarete ilişkin açıklama yapan Baluken ise Meclis Başkanlık seçiminin işleyen bir süreç olduğunu, bu kapsamda başkanlığa aday olan milletvekillerinin parti genel merkezlerine nezaket ziyaretlerinin sürdüğünü anımsattı.

Görüşmede, Meclis işleyişi, işlevi ve Meclis Başkanının olması gereken tutumu açısından görüşlerini ifade ettiklerini anlatan Baluken, şöyle konuştu:

"Bizim parti olarak bir adayımız var. Bu adayımızın Meclis Başkanı olması için yoğun bir çaba içerisinde olacağız. Bu görüşlerimizi kendilerine de ifade ettik. İlk iki turda eğer Meclis Başkanlığı ile ilgili süreç netleşmezse üçüncü ve dördüncü turda da kendi adayımızın güçlü ihtimalle olacağını ifade ettik. Bu konuda bütün siyasi partilerin uzlaşması bir tavır içerisinde olması gerektiğini, önümüzdeki dönem açısından da bu mesajın 7 Haziran itibarıyla halkımız tarafından verildiğini ifade ettik. Verimli bir görüşmeydi."

"MHP'nin bu tavrını doğru bulmuyoruz"

Konuşmasının sonunda gazetecilerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "HDP'yi yok saydıkları ve HDP'nin bulunduğu yerin flu" olduğu yönündeki değerlendirmesinin sorulması üzerine Baluken, şu değerlendirmelerde bulundu:

"MHP'nin bu tavrını doğru bulmuyoruz. Yüzde 13 oy almış bir siyasi partinin iradesini tanımamak ya da onu yok hükmünde saymak her şeyden önce halk iradesine karşı gösterilmiş olan bir saygısızlık olarak değerlendiriyoruz. Halkımız 7 Haziran itibarıyla sorunların parlamento çatısı altında uzlaşma temelinde çözülmesi mesajını vermiştir. Demokrasi ve barışın geliştirilmesi ve Türkiye'nin geleceğiyle ilgili bu uzlaşma temelinde yapıcı birtakım siyasi çalışmaların yürütülmesi mesajını vermiştir. Bu mesaj ortadayken bir siyasi parti genel başkanının bu şekilde açıklamalar yapmasını kabul etmek mümkün değil. MHP, bu yönüyle 7 Haziran seçiminden herhangi bir sonuç çıkartmadığı kanaatini uyandırıyor toplumda, umarım bu yanlıştan bir an önce vazgeçerler."

HDP'nin Meclis Başkan adayı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın görüşmelerinin ne zaman gerçekleşeceğinin sorulmasına karşılık Baluken, "Evet, olacak. Randevu taleplerinde bulunduk. Sanırım bugün ya da yarın bize geri dönüşler olur. Ona göre duyuru yaparız" dedi.

Baluken, Meclis Başkanlığı seçimi dışında bir görüşmenin de olmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title