Haberler

TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Köse Açıklaması

TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi ve AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, 16 Nisan'da halk oyuna sunulacak anayasa değişikliğinin iddia edildiği gibi cumhurbaşkanına sınırsız yetkiler vermediğini belirterek, geleceğe daha güçlü bir Türkiye bırakmak için bu sistem değişikliğine ihtiyaç...

TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi ve AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, 16 Nisan'da halk oyuna sunulacak anayasa değişikliğinin iddia edildiği gibi cumhurbaşkanına sınırsız yetkiler vermediğini belirterek, geleceğe daha güçlü bir Türkiye bırakmak için bu sistem değişikliğine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

AK Parti Antalya İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Aksu, Serik, Manavgat, Kepez, Muratpaşa, Alanya, Gazipaşa ve Döşemealtı'nda ilçe teşkilatlarıyla bir araya gelen Köse, anayasa değişikliğiyle ilgili bilgi verdi.

Anayasa değişikliğinin AK Parti ve MHP'nin oylarıyla Meclis'ten geçtiğini anımsatan Köse, son kararı ise 16 Nisan'da yapılacak referandumla vatandaşın vereceğini belirtti.

Köse, yeni sistemde cumhurbaşkanının yaptığı her işten sorumlu olacağını ve yargılanabileceğine dikkati çekerek, "En önemlisi de halka karşı sorumlu olacak. Bugün getireceğimiz sistem, söylendiği gibi cumhurbaşkanına sınırsız yetkiler vermiyor." ifadelerini kullandı.

Anayasa değişikliğine karşı olanların eleştirilerinin mesnetsiz olduğunu savunan Köse, şunları kaydetti:

"Meclis'in işlevini yitireceğini söylüyorlar. Bu sistem değişikliğiyle Meclis tam anlamıyla görevini yapmaya başlayacak. 1961'den bugüne, bakanlar ve başbakanlar hakkında 261 gensoru verilmiş, bunların sadece ikisi kabul edilmiş. Nerede Meclis denetimi? Çıkarılan kanunların yüzde 99,9'u tasarı şeklinde geliyor, yani hükümetten geliyor. Bizim getireceğimiz sistemde Meclis, kanun çıkarmak olan asli görevini yapacak."

Köse, Türkiye'nin bu değişikliğe ihtiyacı olduğunu ve yaptığı ziyaretlerde de halkın buna destek verdiğini gözlemlediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Devlet yönetiminde iki başlılığı ortadan kaldıracak, koalisyonlar dönemini bitirecek, belirsizlikten medet uman, vesayetçi yönetimden beslenen odakları bitirecek bu sistem, ülkemizin gelişmesinin, büyümesinin önünü açacak. Çocuklarımıza, torunlarımıza daha güçlü bir Türkiye bırakmak için bu sistem değişikliğine ihtiyacımız var."

Kaynak: AA / Politika

AK Parti Antalya Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title