Haberler

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Gülpınar Açıklaması

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, vize serbestisine yönelik çalışmalar konusunda, geçen hafta itibarıyla 55 yükümlülüğün yerine getirildiğini belirterek, "Önümüzde fazla zaman kalmadı. Bizim için hedef 1 Mayıs'tı ama 1 Mayıs olmaz, 5 Mayıs olur, en azından mayıs başına kadar bunları tamamlama arzusundayız." dedi.

Michael Stübgen başkanlığındaki Almanya Meclisi Avrupa İşleri Komitesi üyeleri, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Gülpınar'ı ziyaret etti.

Toplantıda, konuk heyet üyeleri, vize serbestisi konusunda Türkiye'nin attığı adımlar ve verilen sürede atılacaklar hakkında sorular yöneltti.

Gülpınar, Sultanahmet'te meydana gelen terör saldırısında Alman vatandaşların hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, terörden çok çekmiş bir ülke olarak, terörün her türlüsünü lanetlediklerini vurguladı.

Mehmet Kasım Gülpınar, parlamenter diplomasi ve diyaloğun önemine de işaret etti.

Alman Heyet Başkanı Michael Stübgen, Gülpınar'a, Sultanahmet saldırısıyla ilgili taziye dileği için teşekkür etti. Stübgen, kendilerinin de Türkiye'de meydana gelen bütün terör saldırıları nedeniyle taziyelerini iletti, acıları paylaştığını söyledi.

Stübgen, komisyonlarının, Maastricht kriterleri çerçevesinde kurulduğunu, ana komisyonların en önemlilerinden biri olduğunu, üyelik müzakereleri yürütülen ülkelerle ilgili görüş bildirdiğini, bu üyeliklerin onaylanması aşamalarında görev aldığını anlattı.

Türkiye ile AB arasında vize serbestliğiyle ilgili görüşme sürecinde de görevlerinin bulunduğunu ifade eden Stübgen, bu konunun, görüşmek istedikleri ana başlıklardan biri olduğunu kaydetti.

"Dile kolay 50 yıllık süreçten bahsediyoruz"

Gülpınar, vize serbestisine yönelik Türkiye'nin çalışmalarının sorulması üzerine AB ile ilişkilerin geçen dönem çok canlı olmadığı için komisyonlarına bu anlamda çok iş düşmediğini belirtti.

Vize serbestisi konusunda AB Uyum Komisyonuna ve Meclis'e çok önemli görevler düştüğüne işaret eden Gülpınar, kısa süre içinde birçok tasarıyı komisyonda inceleyerek bir üst komisyona, ana komisyona sevk ettiklerini söyledi. Meclis'te de bu konuda önemli çalışmalar yapıldığını, hepsini yakından takip ettiklerini dile getirdi.

Gülpınar, uzun süren müzakereler ve üyelik süreci nedeniyle kamuoyunun, zaman zaman AB sürecinden uzaklaşabildiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dile kolay, 50 yıllık bir süreçten bahsediyoruz. O ümitlerin kırıldığı, bir soğukluk yaşadığımız dönemde, bir anda kamuoyu o sürecin içine dahil oldu. İşin ucunda vize serbestisi gibi bir konu olunca kamuoyu meseleyi çok daha yakından takip etmeye başladı. Başbakan'ımız, hükümet üyelerimiz başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları kanalıyla kamuoyuna bu bilgilendirmeler sık sık yapılıyor. Kanunlarla ilgili detaylı bilgileri bakanlarımız paylaşıyor. Türkiye, kriterleri yerine getirecek mi, bir anlaşma çerçevesinde hareket ediyoruz. O anlaşmanın en önemli safhası bu kanuni düzenlemelerin yapılması. Meclis'te komisyon olarak özellikle üzerinde çalıştığımız ve TBMM olarak üzerinde durduğumuz bu kanuni düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi. Bir hafta önceki duruma göre, kanuni olarak 55 adet yükümlülüğümüzü yerine getirdik. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzde fazla zaman kalmadı ama bu çalışma temposuyla gidersek bizim için hedef 1 Mayıs'tı ama 1 Mayıs olmaz, 5 Mayıs olur, en azından mayıs başına kadar bunları tamamlama arzusundayız."

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Kasım Gülpınar 1 Mayıs Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title